Managed hosting door True

BT herstructureert zijn dienstentak

 

Telecombedrijf BT wijzigt de indeling van zijn dienstendivisie Global Services. Daardoor wordt deze vooral voor multinationals meer sectorgeöriënteerd. De herstructurering lijkt BT's antwoord op de tegenvallende resultaten met de dienstentak. Eén van de verticaal geöriënteerde dienstendivisies die BT opzet, wordt geleid door Bas Burger. Dat is de huidige algemeen directeur van BT Benelux. Hij wordt opgevolgd door Edwin Hageman.

Volgens een woordvoerder van BT Benelux bestrijken de vier nieuwe verticaal geöriënteerde peilers het overgrote deel van de activiteiten van BT Global Services, waaronder de meeste Nederlandse activiteiten van BT vallen.


Zwarte schaap
Dienstendivisie Global Services is al enkele jaren het zwarte schaap van telecombedrijf BT, hoewel het goed is voor 41 procent van de (externe) omzet van het concern. Over het gebroken boekjaar 2010, dat eind mei 2010 eindigde, boekte de divisie een verlies van 358 miljoen Britse pond (ongeveer 423 miljoen euro) bij een omzet van ruim 8,5 miljard pond (10 miljard euro). Over 2009 bedroeg het verlies van Global Services zelfs bijna 2,2 miljard pond (2,6 miljard euro) bij een omzet van ruim 8,6 miljard pond (10,1 miljard euro). Dat weet het bedrijf aan onrendabele contracten bij grote klanten.

Over gebroken boekjaar 2010 rapporteerde Global Services 301 miljoen pond (356 miljoen euro) herstructureringskosten. Over 2009 bedroeg dat 280 miljoen pond (331 miljoen euro) en voor 2011 wordt nog eens 175 miljoen pond (207 miljoen euro) aan herstructurering binnen de divisie Global Services verwacht. Eind 2008 schrapte het bedrijsonderdeel tienduizend banen en in de zomer van 2009 kwamen nog eens 1600 mensen op straat, waarvan ongeveer honderd in Nederland (9 procent).

Bas Burger

Bas Burger, de huidig ceo van BT Benelux, wordt wereldwijd verantwoordelijk voor BT Global Commerce. Dat nieuwe onderdeel houdt zich bezig met multinationals in de logistieke, industriële en farmaceutische sectoren. Voorbeelden van klanten van Global Commerce zijn de farmaceuten Novartis en AstraZeneca, automobielfabrikant Fiat en oliedienstverlener Schlumberger.

De andere drie peilers van de sectorgeöriënteerde grootzakelijke dienstverleningstak van BT Global Services zijn Global Consumer Packaged Goods (met als klanten bijvoorbeeld Pepsico, Unilever en Procter&Gamble), Global Government & Health (bijvoorbeeld de Britse NHS en het Britse ministerie van Defensie) en Global Banking & Financial Markets (bijvoorbeeld Credit Suisse).

Edwin Hageman volgt Bas Burger op als algemeen directeur van telecombedrijf BT in de Benelux. Hageman is al sinds 2005 werkzaam bij BT en zit sinds 2007 in het management van de Benelux-afdeling.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3687649). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.