Managed hosting door True

Garmin neemt Sailtron over en gaat direct

 

Garmin, leverancier van satellietnavigatie, heeft een nieuwe Nederlandse dochteronderneming opgericht en zal begin januari 2011 een kantoor openen in Nederland. De nieuwe onderneming, Garmin Nederland, neemt op 3 januari 2011 de activiteiten over van Sailtron, de huidige distributeur van Garmin in Nederland. Remco Flikweert wordt de algemeen directeur van Garmin Nederland.

Sailtron blijft tot en met 31 december 2010 optreden als exclusieve distributeur van Garmin in Nederland. Na uitgebreide gesprekken met Sailtron over de potentiële groeimogelijkheden van Garmin in Nederland heeft de leverancier er echter voor gekozen om de Nederlandse markt direct te bedienen met een lokale vestiging. Het bedrijf zal zorgen voor een soepele overgang tussen Sailtron en het nieuwe Nederlandse kantoor, dat in Eemnes gevestigd zal worden.

Dan Bartel, vice president worldwide sales en algemeen directeur van Garmin Europa, zegt: 'Sailtron heeft in de afgelopen 19 jaar voor ons een stevige basis in Nederland gecreëerd. Naar onze mening kunnen wij de Nederlandse markt nu echter de beste service bieden met een dochteronderneming in Eemnes. Dit past goed in ons beleid om onze positie op de belangrijkste Europese markten te versterken door verticale integratie.'

Garmin Nederland zal de consumentenproducten voor automotive, outdoor, fitness en maritieme doeleinden op de markt brengen. De leverancier ziet Nederland nog altijd als een groeimarkt voor technologieën gebaseerd op satellietnavigatie.

Remco Flikweert wordt de algemeen directeur van Garmin Nederland. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3687315). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.