Managed hosting door True

Vodafone verlaagt kosten mobiel internet in Europa

 

Vodafone verlaagt de kosten voor internet op de mobiel in Europa. Tegen betaling van een klein extra bedrag kunnen klanten hun binnenlandse datategoed in 16 Europese landen gebruiken.

Zo kunnen consumenten en zakelijke reizigers hun smartphone op reis net zoals thuis gebruiken zonder zorgen over hoge kosten,  aldus Vodafone. Bovendien geeft de provider online inzicht en controle over het dataverbruik en een waarschuwing per sms als 90 procent van de limiet bereikt is.

Het mobiele dataverbruik van Vodafone-lanten is het afgelopen jaar verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaar. Het internationale mobiele dataverbruik is verdubbeld en daarmee dus minder hard gestegen dan het nationale verbruik. Jens Schulte-Bockum, ceo Nederland: 'Consumenten en zakelijke klanten maken steeds meer gebruik van e-mail, socialenetwerksites en apps als routeplanners en buienradar op hun smartphone. Die behoefte stopt niet ineens als ze de grens over gaan, maar angst voor hoge kosten weerhoudt klanten daar vaak nog wel van. Wij laten met deze oplossing zien dat dataverbruik op reis niet meer duur hoeft te zijn.'

Met ‘Internet op Reis' kunnen consumenten voor twee euro per dag tot 35 MB en voor vijf euro per maand tot 1 GB uit hun nationale bundel in 16 Europese landen gebruiken. De dagvariant is bedoeld voor mensen die slechts een paar dagen of een lang weekeinde naar het buitenland gaan en de maandvariant is voor frequente internationale reizigers of mensen die langere tijd in het buitenland verblijven. Bij de dagvariant betaalt de klant alleen als er werkelijk dataverkeer heeft plaatsgevonden. Voor prepaid is er een dagbundel van twee euro voor 20 MB beschikbaar. De aangeboden volumes zijn voor de gemiddelde gebruiker ruim voldoende.

‘Internet op Reis' is in 16 Europese landen geldig: België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. In deze landen vindt momenteel 80 procent van het internationale dataverkeer van Vodafone-klanten plaats.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3679572). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.