Managed hosting door True

Overheid voegt nieuw cluster toe aan OT2010

 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) voegt het nieuwe cluster Telecom Integrator (TI): Centrale voorzieningen (Telefooncentrales) toe aan OT2010. Het ministerie heeft branchevereniging ICT~Office ingeschakeld om een marktconsultatie uit te voeren en hiervoor de dialoog aangaan met bedrijven die kennis en ruime ervaring hebben met telefoniedienstverlening (vaste en mobiele telefonie).

De strategische keuzes die binnen het programma OT2010 worden gemaakt en de doelstellingen die worden beoogd, zijn vastgelegd in het Strategiedocument. In dit document zijn ook extra ambities benoemd ten aanzien van de aan te besteden telecommunicatiediensten. Hieraan wordt invulling gegeven door het introduceren van het cluster Telecom Integrator (TI): Centrale voorzieningen (Telefooncentrales) en daaraan verbonden end user hard- en software voor het tot stand brengen van communicatiesessies en nader te definiëren functionaliteiten en diensten die daar nauw aan verbonden zijn.

Marktconsultatie
Het ministerie wil in de periode van 6 tot en met 15 december 2010 met maximaal zes telecom integrators een één-op-één marktconsultatiegesprek voeren. Om aan deze marktconsultatie deel te nemen, dienen telecom integrators ruime ervaring te hebben op de volgende onderdelen: grootschalige multifocus vraagstukken van routing en switching van telefonieverkeer op voip-basis en aanvullende functionaliteiten zoals audio- en videoconferencing, unified communications en daaraan gerelateerde innovatieve diensten in omgevingen met meer dan tienduizend gebruikers op meer dan honderd locaties in Nederland. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 3 december 2010.

OT2010 is het gezamenlijke aanbestedingsproject voor telecomdiensten bij de (semi-)overheid, waaraan ruim tweehonderd instellingen deelnemen. Vijf onderdelen zijn inmiddels aanbesteed: mobiele telefonie, mobiele apparaten (EUD: end-user devices), inbound-diensten (klantcontactcentra), sms-gateway (onderdeel van het cluster mobiele telefonie) en vaste telefonie. Laatstgenoemde gunning wordt overigens momenteel heroverwogen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3678361). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.