Managed hosting door True

Microsoft Lync zet aanval in op pabx-leveranciers

 

Met Lync Server 2010 - de nieuwe naam voor Office Communication Server - zet Microsoft een hernieuwde aanval in op de traditionele pabx-leveranciers.

Wat de functionaliteit voor de eindgebruiker betreft, is er op zich weinig veranderd. De grote vernieuwing zit in de integratie met de onderliggende bedrijfssystemen. Dat gaat nu veel vlotter, aldus Microsoft. 

Lync laat zich beter dan vorige versies integreren in bestaande telecominfrastructuur en hoeft niet noodzakelijk synoniem te staan voor een volledige unified communications-oplossing. In zijn minimale configuratie kan het conferencing-, presence- en IM-mogelijkheden toevoegen aan een bestaande pbx. Maar het is ook perfect mogelijk om een bestaande pbx volledig te verwijderen en te vervangen door Lync. Daarmee komt Microsoft steeds meer in het vaarwater terecht van traditionele pabx-leveranciers.

Microsoft timmert al een aantal jaren aan de telecomweg. Ondertussen telt het ecosysteem al tientallen partners; leveranciers, fabrikanten, devices en dienstenleveranciers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3661847). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.