Managed hosting door True

Verkoop smartphones bijna verdubbeld

 

In het derde kwartaal is de verkoop van smartphones met 96 procent gestegen. Uit cijfers van analistenkantoor Gartner blijkt dat er in het derde kwartaal ruim 80 miljoen smartphones verkocht zijn, bijna een verdubbeling tegen opzichte hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit meldt het Belgische Data News.

Op basis van besturingssystemen staat Symbian (Nokia) wereldwijd nog altijd bovenaan, met een marktaandeel van 36,6 procent, al is dat tanende. Android, vorig jaar goed voor een aandeel van slechts 3,5 procent, haalt nu al de tweede plaats met 25,5 procent. Apple's iOS springt over RIM (Blackberry) en staat nu derde met een marktaandeel 16,7 procent van de smartphonemarkt.

De smartphoneverkoop is goed voor 19,3 procent van de totale verkoop van mobiele telefoons. Die klokt in het derde kwartaal af op 417 miljoen verkochte eenheden, 35 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Nokia haalt nog een marktaandeel van 28,2 procent, gevolgd door Samsung met 17,2 procent en LG met 6,6 procent. Apple duwt RIM naar de vijfde plaats.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3635800). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.