Managed hosting door True

OT2010 overleeft kort geding SMS Gateway

 

Overheidsbestedingsproject OT2010 hoeft de gunning voor het onderdeel sms-gatewaydiensten aan telecomleverancier Clubmessage niet terug te draaien. Dat heeft de Haagse voorzieningenrechter op 1 november 2010 beslist, na een kort geding dat branchegenoot Golden Bytes had aangespannen. Dit bedrijf leverde de afgelopen jaren de gatewaydiensten en vermoedde dat de aanbesteding per ongeluk geen rekening houdt met dure beveiligingseisen voor onder meer DigiD.

Sms-gatewaydiensten zijn een van de telecomonderdelen die onder de noemer Overheidstelecom 2010 (OT2010) worden aanbesteed voor zo'n tweehonderd (semi-)overheidsinstellingen. De diensten verzorgen het koppelvlak over internet met de infrastructuur van de deelnemende organisaties om sms-berichten te kunnen versturen. Dat zijn bijvoorbeeld storingsberichten die naar systeembeheerders worden gestuurd, maar ook authenticatie-sms'jes.

Het programmateam OT2010 verkoos Clubmessage boven Golden Bytes, omdat de offerte van laatstgenoemde leverancier 2 procent duurder was. Met de aanbesteding is een bedrag van ongeveer 900.000 euro gemoeid.


Andere onderdelen
De andere onderdelen van OT2010 zijn vaste telefonie, mobiele telefonie, end-user devices en inbounddiensten. Het onderdeel vaste telefonie was in eerste instantie gegund aan telecombedrijf KPN. Het ministerie heroverweegt deze gunning, nadat branchegenoot Tele2 met een kort geding dreigde en met belastende informatie kwam.

Vodafone wint het onderdeel mobiele telefonie en verzorgt de komende zes jaar mobiele spraak- en datadiensten voor de deelnemende (semi-)overheden. Het Amstelveense BTC Teleconsult levert in die periode meer dan 43.000 mobiele apparaten en hun software en accessoires. KPN verzorgt de inbound-diensten, de afhandeling van circa 21 miljoen inkomende telefoongesprekken per jaar, zoals in klantcontactcentra.

OT2010 was genomineerd voor de Computable Award 2010 voor het Ict-project van het Jaar bij de Overheid.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3616316). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.