Managed hosting door True

Apple's MacOS leert iPhone-trucjes

 

Op het 'Back to Mac'-evenement toonde Steve Jobs een volgende MacOS versie - 'Lion' - met duidelijke iOS-elementen. Die komen ook voor 'Snow Leopard'-gebruikers beschikbaar. Dit meldt het Belgische Data News.

Twee besturingssystemen ontwikkelen en aanbieden is nooit een ideale situatie voor een ict-leverancier. Dat Apple zich in die situatie bevindt met het iOS-besturingssysteem voor de iPad, iPhone en iPod Touch enerzijds, en MacOS voor de Macs, zal voor iedereen duidelijk zijn.

Op het ‘Back to Mac'-evenement lichtte Steve Jobs de sluier op van MacOS X ‘Lion' (1.7) en daarin duiken een aantal iOS-elementen op. Zo komt er een ‘AppStore' voor desktopapplicaties (aan te schaffen via een iTunes-account) en wordt de FaceTime (video call) toepassing aangeboden. Ook de ‘multitouch' interface vindt zijn weg naar MacOS-gebruikers, zij het niet met een aanraakgevoelig scherm, maar via een trackpad.

Andere nieuwe elementen in ‘Lion' zijn Launchpad (een overzicht van de beschikbare toepassingen op z'n iPad's) en Mission Control (een combinatie van Exposé, Dashboard en Spaces). Waarnemers zien in dit alles een aanzet om de twee platformen meer uniform te maken (zij het op twee verschillende processoromgevingen). ‘Lion' zou in de zomer van 2011 verkrijgbaar moeten zijn.

Ondertussen zal de AppStore over drie maanden verkrijgbaar zijn voor ‘Snow Leopard'-gebruikers, terwijl die laatsten nu al een beta van Facetime kunnen downloaden.

Op het event werden tevens een nieuwe MacBook Air aangekondigd, in een 11 en 13 inch beeldschermmodel. Geheel ontworpen voor gebruik met ‘solid state' technologie, combineren deze MacBook Air's een uiterst laag gewicht, een toetsenbord van normale grootte, een ‘meteen aan'-functie, een gebruiksduur tot 7 uur per batterijlading en een stand-by duur tot 30 dagen. De goedkoopste uitvoering kost 999 euro.

Volgens coo Timothy Cook nemen de Mac-systemen bjina een derde van Apple's omzet voor hun rekening en boekten ze in het afgelopen kwartaal een verkoopsgroei van 27 procent, of tweeënhalf keer de groei van de pc-markt in zijn geheel. Cook stelt dat de Macs tegenwoordig goed zijn voor een vijfde van alle pc's die in de VS aan consumenten worden verkocht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3589640). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.