Managed hosting door True

Skype start partnerprogramma

 

Telecomleverancier Skype start een partnerprogramma om via system integrators en resellers meer van zijn voip-diensten in de grootzakelijke markt af te kunnen zetten.

Skype zal niet het Skype-platform wederverkopen, maar wel diensten, zoals de Skype-to-Skype betaalde en gratis diensten die voorheen direct werden verkocht. Skype hoopt dat zijn software onderdeel wordt van een netwerk- en telecominfrastructuur, zoals een pbx of unified communications (uc)-omgeving. 

Partners krijgen steun op het gebied van marketing, sales en support. Ook kunnen ze de oplossingen verkopen met het Skype-logo. Voorlopig geldt het programma in Noord-Amerika, maar Europese resellers kunnen zich alvast inschrijven.

Een interessant product voor partners is Skype Connect 1.0. Dit is een oplossing waarmee bedrijven de Skype-telefoniedienst - een gesloten protocol - kunnen integreren in hun traditionele pbx-telefooncentrale of in een bredere unified communication-infrastructuur die doorgaans op SIP gebaseerd is. Voor bedrijven wil dat zeggen dat bestaande telefooncentrales en -toestellen niet vervangen hoeven te worden.

Skype Connect werkt met pbx- en uc-systemen van Cisco, Avaya, ShoreTel, SIPfoundry, Siemens en Freetalk. Ook werkt het met gateways van oude systemen zoals VoSKY, Grandstream en AudioCodes.

Skype Connect wordt beheerd via Skype Manager, een webtool die instellingen heeft voor realtime chat met de klantenhelpdesk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3505083). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.