Managed hosting door True

Analisten zien zwak Q3 voor pc's

 

De aandelen van Intel, AMD en Nvidia zijn naar beneden gedoken omdat analisten een zwak derde kwartaal voor de verkoop van pc's verwachten.

Hoewel het tweede kwartaal van dit jaar riante cijfers voor Intel en andere processorproducenten opleverde, voorspellen analisten bij J.P Morgan, Barcays, Baird en anderen een forse terugval in de verkoop van pc's in het derde kwartaal van dit jaar. Dit had gevolgen voor de omzetcijfers van Intel, AMD en Nvidia. De aandelen van deze bedrijven doken dan ook omlaag en kregen een lagere beoordeling (ca. het equivalent van ‘neutraal').

Als redenen voor de terugval zien de analisten de besparingsmaatregelen van de overheden in Europa, waardoor bedrijven aarzelen met investeringen, naast een afkoeling van de vraag in China en de terughoudendheid bij aankopen van de consumenten in de VS. Dat laatste zou onder meer stevig het mes zetten in de belangrijke ‘terug naar school'-verkoop van computers. Verder doven in de VS een aantal stimulerende maatregelen uit, waardoor de consumenten extra de vinger op de knip houden. Tevens zou er in de eerste helft van 2010 ook teveel systemen zijn besteld, zodat nu opnieuw een periode van stringenter voorraadbeheer zou aanbreken.

De analisten wijzen er op dat pc-producenten als HP, Acer en Lenovo hun bestellingen bij leveranciers van onderdelen hebben teruggschroefd. Ook zouden de voorraden van geheugenchips zijn gestegen.

De analisten menen dan ook dat de voorspelde cijfers van Intel en andere processorproducenten wat al te optimistisch zijn en stellen hun verwachtingen voor het gehele jaar bij. Wel wordt dit eerder gezien als een ‘cyclische dip', met voor de komende jaren goede groeiverwachtingen.

De uitzondering op de regel voor dit jaar, zou Apple's iPad kunnen zijn. Hiervoor worden cijfers tot 15 miljoen verkochte stuks dit jaar geciteerd. Anderzijds zien analisten de iPad wel een stuk van de pc-koek (en in het bijzonder de netbooks) inpikken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3463327). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.