Managed hosting door True

Indische iPad kost 35 dollar

 

De Indiase overheid heeft een tabletcomputer laten ontwikkelen voor de zachte prijs van 35 dollar. Desondanks is het apparaat geschikt voor videoconferencing en heeft het 2 GB werkgeheugen onder dak.

De Indiase minister van werkgelegenheid Kapil Sibal zoekt nu een partner om het toestel, dat in 2011 op de markt zou moeten komen, in grote hoeveelheden te produceren. Sibal wil met de computer een antwoord formuleren op de fameuze 100 dollar laptop, waarmee Nicolas Negroponte ieder kind op aarde van een computer wil voorzien.

Het One Laptop Per Child-project slaagt er echter niet in de prijs voldoende laag te houden. Toch moet het volgens Sibal mogelijk zijn om bij het Indische ontwerp naar een prijs van 10 dollar te evolueren. In elk geval wil de overheid de aankoop door studenten subsidiëren met 15 dollar.

De ‘Indiase iPad' is onder meer geschikt voor tekstverwerking, websurfen en videoconferencing. Het systeem draait onder Linux, heeft een touch screen en een solid state geheugen, en kan bogen op 2 GB werkgeheugen.

De computer kan online via WiFi en heeft meerdere usb-poorten. De overheid ontwikkelde het toestel met een aantal universiteiten, nadat de it-sector had laten weten maar matig geïnteresseerd te zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3452152). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.