Managed hosting door True

Google verkoopt Nexus One alleen via partners

 

Internetreus Google stopt de directe verkoop van zijn eigen smartphone Nexus One. Vanaf januari 2010 werd het toestel verkocht via een website van Google en via telecompartners. De smartphone blijft in Nederland beschikbaar via aanbieder Vodafone. Die biedt het toestel als enige telecomprovider aan.

In januari 2010 verraste Google door een eigen smartphone te presenteren en deze in eerste instantie alleen via internet te verkopen zonder tussenkomst van telecomaanbieders. Later kwam het toestel ook beschikbaar via Vodafone en via indirecte verkoopkanalen. De klantenservice, die in de Verenigde Staten ook via Google liep, blijft voorlopig behouden. Ontwikkelaars die software voor de Nexus One bouwen, kunnen via verkooppartners de meest actuele toestellen verkrijgen.

Dat Google de webwinkel voor het toestel sluit, is mogelijk een teken aan de wand. Door het besluit is de kans klein dat er een opvolger komt. De Nexus One moet de concurrentie aangaan met toestellen zoals de iPhone van Apple en de Blackberry van Research in Motion. Het apparaat is gebouwd door de Taiwanese mobieltjesfabrikant HTC. De smartphone draait op Google's mobiele besturingssysteem Android 2.1.

Android
De Nexus One werkt met gsm-, umts-, hspa- en Wi-Fi-verbindingen en heeft een Bluetooth- en usb-poort. De smartphone heeft een groot aanraakscherm met een doorsnede van 3,7 inch en gebruikt een 1GHz Qualcomm-processor.

Hoewel besturingssysteem Android dat wel ondersteunt, kun je het scherm niet met twee vingers tegelijk gebruiken (multitouch). Dat kan op het 3,5-inch scherm van de iPhone wel. De Nexus One heeft een camera met 5 megapixels en ondersteunt mms'jes.

Begin juli 2010 besloot Microsoft de productie en verkoop van zijn eigen smartphones Kin One en Kin Two te stoppen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3437149). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.