Managed hosting door True

Equalit schakelt over op VoIP van Triple P

 

voip telefoon communicatie

Het ict-samenwerkingsverband Equalit in de regio Midden- en West-Brabant heeft Triple P aangetrokken voor het regelen van een telefoniecentrale op basis van voip. In eerste instantie gaan de gemeenten Oosterhout en Loon op Zand over op ip-telefonie, gebaseerd op producten van Mitel. Het uiteindelijke doel is dat binnen vier jaar alle deelnemende gemeenten aan Equalit meedoen aan het nieuwe telefoniesysteem. Met de vierjarige opdracht is een waarde van ruim 430.000 euro gemoeid.

Equalit is het samenwerkingsverband voor ict-dienstverlening voor de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Woensdrecht en de sociale werkvoorziening !GO. De eerste fase van de opdracht die aan Triple P is gegund, betreft de levering en implementatie van ruim zevenhonderd werkplekken binnen gemeente Oosterhout en Loon op Zand. Door toekomstige uitbreiding van de gemeenschappelijke regeling streeft Equalit er naar om binnen vier jaar door te groeien naar 2500 poorten.

De aanbesteding bevat een geclusterde VoIP-telefooncentrale. Deze centrale is als cluster uitgevoerd, waarbij één deel bij de gemeente Oosterhout en het andere deel bij de gemeente Loon op Zand is geplaatst. Op deze manier hebben beide locaties een ‘eigen' centrale, inclusief hun eigen nummerplan en vormen ze in geval van storingen elkaars backup . De combinatie wordt centraal vanuit en door Equalit beheerd.


Opsteker
Voor het moeizaam draaiende Triple P is het contract met Equalit een opsteker. Het bedrijf heeft op de overheidsmarkt een sterke positie als dienstverlener van zakelijke telefonie-oplossingen. Triple P werd binnen het aanbestedingstraject OverheidsTelecom 2006 (OT 2006) geselecteerd als leverancier voor het onderdeel Centrales. Triple P heeft inmiddels al zo'n 35.000 telefoniepoorten aangesloten bij circa negentig overheidsorganisaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3428470). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.