Managed hosting door True

Solcon opent nieuw datacenter in Apeldoorn

 

Wethouder Hans Wegman van de gemeente Apeldoorn heeft vrijdag 4 juni 2010 het nieuwe datacenter van internet service provider Solcon in Apeldoorn geopend.

Ruim 2300 vierkante meter van het nieuwe gebouw op het industrieterrein in Apeldoorn-Noord is bestemd voor de opslag van data. Hierbij is aan alle aspecten gedacht op het gebied van veiligheid, efficiëntie en duurzaamheid. Zo wordt het grootste gedeelte van het jaar gebruik gemaakt van vrije koeling van de systemen via de buitenlucht. De warmte die hierbij vrijkomt, wordt gebruikt voor de verwarming van de kantoren, waardoor een cv-installatie overbodig is. Ook maakt het datacenter volledig gebruik van groene stroom.

Boven zeespiegel

Solcon beschikt al over twee datacentra in Dronten. Het bedrijf koos bewust voor een locatie in het midden van het land, waarbij Apeldoorn de ideale plek bleek. Solcon-directeur Peter van der Vlies: ‘Het is voor ons erg belangrijk om een extra locatie te hebben voor het beheer van servers. Ook speelt het een rol dat Apeldoorn boven de zeespiegel ligt. Bovendien is de behoefte aan dergelijke hostingfaciliteiten op een locatie buiten de Randstad, vanwege de bereikbaarheid, erg groot.'

Solcon richt zich zowel op bedrijven die zelf het beheer van hun server willen doen als op bedrijven die naast de faciliteiten van het datacenter ook het beheer aan Solcon willen overlaten. Maar ook voor de eigen activiteiten van Solcon als internetprovider is de uitbreiding van belang. ‘Met name onze grotere zakelijke klanten vragen om deze uitbreiding. We beheren verder ruim 200.000 mailboxen van onze eigen klanten, die op deze manier kunnen rekenen op extra veiligheid.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3389465). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.