Managed hosting door True

Mobiele operatoren teruggefloten

 

De mobiele operatoren worden teruggefloten door het Europees Hof van Justitie. Ze vroegen of de beperking van de roamingtarieven ongedaan gemaakt kon worden.

De Europese Unie had in 2007 bepaald dat de roamingtarieven ingeperkt moeten worden. Roaming is het bedrag dat je moet betalen als je in het buitenland belt of opgebeld wordt.

De grote mobiele operatoren vochten die beslissing aan. Het gaat om France Telecom Orange (Mobistar), Deutsche Telecom, Telefonica en Vodafone.

Zij vinden dat de Europese Unie niet bevoegd is om zo'n maatregelen te nemen. Het Europees Hof heeft dat afgewezen 'omdat de roamingtarieven te hoog zijn en de relatie tussen kosten en tarieven er niet op wijst dat het om een concurrentiële markt gaat'.

De roamingmarkt in Europa leverde op het moment dat de bepaling van kracht werd jaarlijks 8,7 miljard euro op.

In haar digitale agenda heeft EU-commissaris Neelie Kroes aangekondigd dat de tarieven tegen 2015 overal gelijk moeten zijn en dat er geen verschil mag zijn tussen bellen in het buitenland of in het binnenland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3386161). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.