Managed hosting door True

Nieuwe iPhone niet klaar voor 4G

 

Apple-baas Steve Jobs heeft in San Francisco de volgende generatie iPhones voorgesteld. Nieuw zijn onder meer het betere scherm, de vijf megapixel camera en de mogelijkheid tot videotelefonie. Iedereen die dacht dat de populaire smartphone klaar zou zijn voor 4G, moet echter nog even langer wachten.

De iPhone4, die met een breedte van 9,3 millimeter een kwart dunner is dan zijn voorganger, lijkt qua design als twee druppels water op het testexemplaar dat werd gevonden in een bar in Silicon Valley. De opvallende metalen zijkant, die al te zien was op de foto's van Gizmodo, is niet enkel een designelement, maar ook een nieuwe antenne die voor een betere ontvangst van 3G en GPS moet zorgen.

Zoals verwacht heeft het apparaat een camera aan de voor- en aan de achterzijde. De traditionele fotocamera is helemaal vernieuwd, en heeft nu naast een led-lampje ook vijf megapixels onder dak. Daarmee kan je bijvoorbeeld video opnemen in HD.

Voortaan wordt het ook mogelijk om te videochatten (FaceTime), wat niet alleen interessant is voor ouders die hun kinderen willen zien, maar ook voor doven en slechthorenden die kunnen telefoneren via gebarentaal.

Jammer is dat FaceTime - voorlopig althans - enkel werkt als je van iPhone naar iPhone belt, en via een draadloos wifi-netwerk. De 3G-netwerken zouden momenteel nog onvoldoende capaciteit hebben om vlot te kunnen videochatten.

Het scherm (de ‘retina display') heeft een hogere resolutie (4x), waardoor het beeld heel wat scherper wordt. Met de nieuwe batterij moet de smartphone volgens Jobs 300 uur stand-by blijven. Je zou tot zeven uur moeten kunnen bellen, of tot tien uur video's kijken.

Verder kondigde Jobs nog aan dat iBooks en iMovie naar de iPhone gaan, en dat je kan multitasken met het nieuwe besturingssysteem iOS4.

Opmerkelijk is dat Apple naast Google ook Bing toevoegt als zoekmachine. Jobs had zelfs een complimentje over voor Microsoft. "They did a good job on Bing", klonk het. Enkele jaren geleden zou het niet waar geweest zijn.

Wie verwachtte dat de iPhone4 een iPhone 4G zou zijn, moet nog even langer wachten. De Amerikaanse telecomoperator AT&T gaat pas tegen eind 2011 een 4G-netwerk uitrollen, waardoor ook de rest van de wereld maar moet wachten op een iPhone die 4G ondersteunt.

Ook mogelijkheden voor voice input ontbreken op de nieuwkomer, hoewel Apple onlangs nog de voice-specialist Siri opkocht. Voor de goede orde: Android-telefoons ondersteunen intussen wél voice-toepassingen.

De iPhone4 wordt in juli verwacht op de Nederlandse markt, iOS4 zou eind juni al beschikbaar moeten zijn. De Apple-topman liet wel in het ongewisse hoeveel het toestel in Europa moet gaan kosten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3383700). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Jammer dat ze vergeten dat on board WIFI nu ook de N-standaard ondersteunt.
Waar heb je in dingesnaam 4G voor nodig?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×