Managed hosting door True

KPN en vakbond bereiken akkoord cao 2010

 

Telecombedrijf KPN heeft met de vakbonden een onderhandelingsakkoord bereikt over de collectieve arbeidsovereenkomst voor 2010. De vaste salarissen en de variabele cao-bonus stijgen met 1 procent. Dat geldt met terugwerkende kracht per 1 januari 2010. Personeel van KPN-dochters Getronics en KPN Contact moeten nog even wachten op een nieuwe cao. Pogingen om een uniforme regeling voor alle KPN-medewerkers af te spreken, strandden eerder dit jaar.

De werknemers die in dienst zijn bij KPN zelf, krijgen er vanaf begin 2010 1 procent extra salaris bij en ook de variabele beloning stijgt met 1 procent. Bovendien genieten ze hogere kortingen op het gebruik van diverse KPN-diensten. Daar staat tegenover dat de medewerkers vanaf 1 juli 2010 1 procent extra pensioenpremie betalen.

Ook spraken de werkgever en vakbonden af dat het huidige sociaal plan, dat begin 2009 werd opgesteld, van kracht blijft tot eind 2010. De komende maanden overleggen de partijen over een nieuw sociaal plan en een nieuwe pensioenregeling. De betrokken bonden, Qlix, CNV Publieke Zaak, Abvakabo en CMHF/VPP leggen het onderhandelingsresultaat voor aan hun leden en koppelen dit uiterlijk 15 juni terug.


Getronics

Eind maart 2010 staakte KPN de onderhandelingen over een uniforme cao voor KPN, ict-dienstendochter Getronics en de interne klantendienst KPN Contact. Struikelblok was de wens van KPN om een gezamenlijke pensioenregeling in de cao op te nemen. Dat zou volgens de vakbonden een versobering van de regeling voor KPN-medewerkers betekenen, zolang geen nieuwe financiële zekerheden worden afgesproken. Voor Getronics-personeel zou de pensioenharmonisatie waarschijnlijk wel positief uitpakken.

Kort daarna werden separate cao-onderhandelingen gestart. De bonden onderhandelen momenteel nog met KPN over de cao's van Getronics en KPN Contact.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3348519). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.