Managed hosting door True

Dimension Data: overname Tandberg goede zaak

 

Volgens Dimension Data, leverancier van it-diensten en -oplossingen, zorgt de overname van videoconferencing-bedrijf Tandberg door Cisco voor een nieuw tijdperk in collaboration. Daarnaast krijgt de wereldwijde acceptatie van videoconferencing een flinke impuls. Recent kondigde Cisco aan dat het Tandberg overneemt voor 3,4 miljard dollar in cash.

Volgens Ettienne Reinecke, cto van Dimension Data, is de overname zeer positief voor bedrijven die hun groei en productiviteit willen versterken met oplossingen voor videosamenwerking. "Als wereldwijde partner van Cisco en Tanberg heeft Dimension Data de veel certificeringen en ervaring met de integratie van de technologie van beide organisaties. Het brede portfolio van de twee bedrijven, gecombineerd met de krachtige marketing van Cisco, zorgt ervoor dat we tegemoet kunnen komen aan de bedrijfsdoelstellingen van klanten."

Dimension Data informeert bedrijven over de voordelen van videoconferencing met de zelf ontwikkelde How Do You Meet Assessment. Deze tool identificeert en analyseert de manier waarop medewerkers vergaderen, samenwerken en communiceren. Vervolgens geven analisten van Dimension Data advies over manieren om de productiviteit te vergroten, reiskosten te verlagen en samenwerking op afstand te verbeteren. Ook doen ze aanbevelingen voor betere coördinatie tussen functionele teams en over hoe een bedrijf zijn impact op het milieu kan verkleinen.

Dimension Data leverde samen met Tandberg uiteenlopende samenwerkingsoplossingen die zijn geïntegreerd in de Microsoft Office Communications Server (OCS). Daarnaast werkte het bedrijf nauw samen met Cisco voor diverse projecten op het gebied van collaboration. Reinecke: "Gezien onze lange ervaring met Cisco- en Tandberg-oplossingen, kunnen wij een zeer breed portfolio van unified communications- en samenwerkingsoplossingen leveren. Daarnaast zorgen we voor integratie van collaboration in de infrastructuur. De markt voor collaboration is nu al 34 miljard dollar waard en groeit nog steeds snel. We gebruiken zelf ook videoconferencing om reiskosten terug te dringen. In 2009 alleen al wisten we de reiskosten van het senior-managementteam met twintig procent te verlagen, terwijl we dankzij de kwalitatieve videoconferencing-omgeving toch persoonlijke meetings konden houden."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3332509). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.