Managed hosting door True

LG-Nortel wordt LG-Ericsson na overname

 

Het bijna ontmantelde Canadese netwerkbedrijf Nortel verkoopt zijn meerderheidsbelang in de joint venture met elektronicafabrikant LG aan de Zweedse branchegenoot Ericsson. LG-Nortel, dat netwerkapparatuur voor telecomaanbieders ontwikkelt, gaat LG-Ericsson heten. De Zweden hopen met de overname hun aanwezigheid op de Koreaanse markt te vergroten door gebruik te maken van de bestaande verkoopkanalen en ontwikkelingsfaciliteiten van de joint venture in Zuid-Korea.

Tot dusver had Nortel een nipte meerderheid in de joint venture die de Canadezen eind 2005 met LG Electronics opzetten. Het aandeel van Nortel in het samenwerkingsverband was een van de laatste bedrijfsonderdelen die de Canadezen nog niet hadden verkocht. De netwerkleverancier is sinds 2009 in de afrondende fase van zijn ontmanteling, na slechte jaarcijfers en financiële perikelen.

Ericsson betaalt 242 miljoen dollar voor de overname alle aandelen van Nortel in de joint venture. In 2009 had LG-Nortel 1300 mensen in dienst en werd een omzet van ongeveer 650 miljoen dollar gedraaid. Het hoofdkantoor van het nieuwe LG-Ericsson is gevestigd in de Koreaanse hoofdstad Seoul.

Ericsson kocht in november al de cdma-, lte-, gsm- en umts-activiteiten van Nortels Carrier Networks-divisie.


Ontmanteling

Het Canadese Nortel wordt na een historie van 115 jaar ontmanteld omdat het bedrijf niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, zoals een verplichte bijstorting in zijn eigen Amerikaanse en Britse pensioenfondsen. In februari 2010 verkocht het bedrijf CVAS, zijn laatst overgebleven deel in de Carrier-tak, die telecomaanbieders bedient. De andere tak, Enterprise Services, richt zich op grootzakelijke klanten en is sinds half december in handen van netwerkbedrijf Avaya.

De meeste andere bedrijfsactiviteiten verkocht Nortel in 2009. Het onderdeel dat apparatuur voor optische en ethernetnetwerken levert, verkoopt het bedrijf aan concurrent Ciena. De activiteiten van Application Delivery gingen in februari 2009 over naar Radware.

In totaal brengt de ontmanteling ongeveer drie miljard dollar op. Er zijn nog 2300 mensen werkzaam bij de stafonderdelen Business Services en Corporate Group.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3330363). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.