Managed hosting door True

Microsoft presenteert eigen mobieltjes

 

Microsoft introduceert twee eigen mobiele telefoons. De Kin One en Kin Two. De toestellen zijn volledig gericht op koppeling met online sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en MySpace. De toestellen moeten de deuk doen vergeten die de leverancier door het geplaagde besturingssysteem Windows Mobile heeft opgelopen. De introductie van eigen toestellen is opvallend omdat de softwarereus zich eerder voornamelijk op besturingssystemen voor mobieltjes richtte.

De toestellen hebben een uitschuifbaar toetsenbord en een aanraakscherm en bevatten een Tegra-processor van nVidia. De mobieltjes draaien op Windows Phone for KIN. Het gaat om een besturingssysteem dat volgens de leverancier anders is dan Windows Mobile 6.5, maar wel elementen bevat van het besturingssysteem Windows Phone 7, de opvolger van Windows Mobile. De Kin Two heeft een groter scherm en toetsenbord en een hogere opslagcapaciteit (8 GB) dan de Kin One (4 GB).

De Microsoft-toestellen moeten in mei 2010 op de Amerikaanse markt verschijnen. In het najaar van 2010 moeten de apparaten in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Spanje en Italië op de markt komen. Het is nog niet bekend of en wanneer de toestellen op de Nederlandse markt komen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3319269). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.