Managed hosting door True

Toshiba viert verjaardag met nieuwe producten

 

De notebooktak van Toshiba bestaan dit jaar 25 jaar. Dirk Thomaere, general manager van Toshiba Ventral Europe, zegt dat zijn bedrijf binnenkort uitpakt met een nieuwe reeks notebooks voor de zakelijke en consumentenmarkt. Hij verwacht dat steeds meer zakelijke klanten eind 2010 overgaan op nieuwe pc's in combinatie met Windows 7.

Volgens Thomaere kiest Toshiba ervoor om hoogwaardige notebooks te leveren met de beste 'specs' en hoogste kwaliteit. "Toshiba blijft daarom veel investeren in r&d en implementeert de nieuwste technologieën in zijn notebooks. Hiermee willen we ons onderscheiden, vooral in het mkb-segment."

Thomaere zegt dat Toshiba niet meedoet aan de volumebusiness met lage marges. Hij verwacht dan ook dat Toshiba niet meegaat met de prijsdalingen, omdat het bedrijf de beste kwaliteit wil bieden. Daarnaast verwacht hij dat door de daling van de euro en het tekort aan componenten, zoals d-rams, ddr2- en ddr3-hardware, de prijzen van notebooks niet snel meer dalen. Hij zegt dat de markt voor notebooks op dit moment op een 'red ocean' wordt, waar leveranciers elkaar bloedig bestrijden op prijs. "Wij gaan liever terug naar de 'blue ocean'. We laten met onze producten zien dat we r&d en verstand van notebooks hebben. Om dat te bewijzen hebben we de actie 'Niet goed, geld terug' ingezet. Als je Toshiba-notebook kapot gaat, repareren we deze en krijg je zelfs je geld terug."

In juni 2010 viert Toshiba zijn 25-jarig bestaan in de notebookhandel en worden tal van nieuwe notebooks en netbooks verwacht. Thomaere hoopt dat rond die tijd de zakelijke markt zijn pc's gaat vervangen en daarbij overgaat op Windows 7.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3310109). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.