Managed hosting door True

Nieuwe Linux voor 'niet-intelligente' hardware

 

Een Indische student wil een Linux-randje aan elke ondersteuning voor mobiele of randapparatuur.

De nieuwe mobiele Linux-kernel heet LinuXp en kan op elk type apparatuur (harde schijf, usb-stick, gsm, etc) opgeslagen en beheerd worden. De Indiase ingenieursstudent Niket Chandrashekar (20) heeft het besturingssysteem uitgewerkt en ontwikkeld op basis van open source tools en Wine (wine is not an emulator), een applicatie die op elk besturingssysteem van het Unix-type programma's kan uitvoeren die geschreven zijn voor Windows.

LinuXp is zo opgebouwd dat het Windows XP, Vista en 7 kan ondersteunen. Het richt zich in het bijzonder op het beheer van randapparatuur en daarmee gelinkte taken, zoals de installatie van drivers, herstel van verloren bestanden en bescherming van bestanden (blokkering, maskering). Bestanden die gecreëerd zijn op mobiele apparatuur (mobiele opslag, gsm's, pda's) kunnen zonder herformattering gerecupereerd worden op andere systemen.

Omdat het besturingssysteem draait op mobiele hardware, maakt het autonoom werken mogelijk. "De software kan taken uitvoeren van een besturingsysteem als de hardware er niet mee is uitgerust maar wel belangrijke bestanden bevat", legt Chandrashekar uit. "De software kan in z'n geheel opgeslagen worden op draagbare opslagmedia zonder aanpassing in het format of design. Zo kun je alles herstellen op een pc, zonder je zorgen te hoeven maken over formattering."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3297127). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.