Managed hosting door True

Met 7-serie mikt Microsoft op aanraakscherm

 

Microsoft heeft een opvolger voor zijn mobiele besturingssysteem Windows Mobile gepresenteerd. De Windows Phone 7-serie breekt met het oude platform en werd daarom vanaf zijn fundament opnieuw ontwikkeld. De laatste volwaardige versie van het oude Windows Mobile (6) verscheen begin 2007. Op nieuwe marktontwikkelingen, zoals de iPhone, Android en aanraakschermen, had Microsoft sindsdien geen goed antwoord paraat.

De softwaremaker heeft lang gewacht met het uitbrengen van een besturingssysteem specifiek voor smartphones met inmiddels ingeburgerde technologie als aanraakschermen, multimedia en koppelingen naar social media. In vergelijking met de Windows Mobile-familie moet de Phone 7-series beter overweg kunnen met een aanraakscherm. Ook integreerde Microsoft zijn mediaplayer Zune en spelletjesdienst Xbox Live in het nieuwe mobiele besturingssysteem.


Gebruikerslaag

Met het nieuwe platform Windows Phone 7 hoopt Microsoft te breken met alles wat het softwarebedrijf tot dusver op smartphonevlak heeft ontwikkeld. Dat liet namelijk vaak te wensen over. Veel fabrikanten die het oude Windows Mobile op hun toestellen gebruiken, bouwden er een eigen gebruikerslaag overheen om zo de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Sommige experts hielden er zelfs rekening mee dat Microsoft zich helemaal uit de markt voor mobiele besturingssystemen zou terugtrekken.

Volgens algemeen directeur Steve Ballmer van Microsoft verschilt de 7-serie in veel opzichten ook van zijn concurrenten. Ballmer presenteerde het platform tijdens het Mobile World Congress, een van 's werelds grootste telecomevenementen dat jaarlijks in Barcelona plaatsvindt.

Windows Mobile kreeg halverwege 2009 zijn laatste revisie (6.5), waarin al met nieuwe technologie als aanraakscherm en social media werd geëxperimenteerd. Tientallen smartphonemodellen zijn inmiddels voorzien van 6.5.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3252178). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.