Managed hosting door True

'Mobiele data groeit jaarlijks met 108 procent'

 

Cisco kondigt de resultaten aan van de Cisco Visual Networking Index (VNI), waarin het gebruik van mobiel dataverkeer wordt voorspeld voor de periode 2009-2014. Het onderzoek laat zien dat in 2014 het wereldwijde mobiele dataverkeer 3,6 exabytes per maand zal bereiken. Dit betekent een jaarlijkse groei van 108 procent.

De twee belangrijkste aandrijvers voor deze toename zijn de snelle groei van het aantal mobiele apparaten en het toenemende consumeren van mobiele videocontent. De verwachting is dat in 2014 meer dan 5 miljard persoonlijke apparaten in verbinding staan met mobiele netwerken en dat er miljarden meer aan machine-to-machine nodes zullen zijn. Mobiele video zal tegen die tijd tweederde van alle mobiele dataverkeer vertegenwoordigen. Het aandeel mobiele video zal in de komende vijf jaar 66 keer groter worden. Dit is de grootste groei van alle mobiele data-applicaties, die ooit in de Cisco-VNI Global Mobile Data Forecast is gesignaleerd.

Enkele feiten:

Het afgelopen jaar is mobiel dataverkeer wereldwijd toegenomen met 160 procent tot 90 petabytes per maand, oftewel een equivalent van 23 miljoen dvd's

Mobiel dataverkeer groeit vandaag de dag 2,4 keer sneller dan vast breedband dataverkeer

Smartphones en laptop air cards zijn in 2014 voor ruim 90 procent verantwoordelijk voor het wereldwijde mobiele verkeer

In 2014 hebben meer dan 400 miljoen internetgebruikers alleen via een mobiele verbinding toegang tot het netwerk

De gemiddelde mobiele breedbandverbinding genereert 1,3 gigabyte aan dataverkeer per maand. Dit staat gelijk aan ongeveer 650 mp3-muziekbestanden. In 2014 zal de gemiddelde mobiele breedbandverbinding 7 gigabyte per maand aan dataverkeer genereren, wat gelijk staat aan ongeveer 3.500 mp3-muziekbestanden


Regionale verschillen
Het Midden-Oosten en Afrika laten met een jaarlijkse groei van 133 procent de grootste regionale stijging zien. De regio Azië-Pacific neemt een tweede positie in met 119 procent, gevolgd door Noord-Amerika met een jaarlijkse groei van 117 procent.

India is het land met de hoogste landelijke groei in mobiel dataverkeer met een verwachte groei van 222 procent. China volgt met een jaarlijkse groei van 172 procent en Zuid-Afrika met 156 procent. In veel landen bieden mobiele operators al mobiele breedbanddiensten tegen prijzen en snelheden die vergelijkbaar zijn met die van vast breedband. Dat is een belangrijke reden voor deze hoge groeicijfers.

"Mobiel dataverkeer groeit sneller dan we vijf jaar geleden hadden verwacht", zegt Michiel Panders, Commercial Director Service Providers bij Cisco. "De snelle acceptatie door de consument van smartphones, netbooks, e-readers en videocamera's, maar ook machine-to-machine toepassingen als zorg op afstand en asset-tracking systemen, stellen ongekend hoge eisen aan mobiele netwerken. Ondanks de verslechterde economie is de vraag naar mobiele diensten dan ook hoog gebleven. Dit biedt zowel uitdagingen als kansen voor service providers wereldwijd."

Updates voor Cisco Global Internet Speed Test
Cisco heeft de gratis applicatie Global Internet Speed Test (GIST) uitgebreid. Momenteel maken meer dan 200.000 gebruikers wereldwijd gebruik van de applicatie, die verbindingssnelheden via Wi-Fi, 3G of EDGE-netwerken meet. GIST-gebruikers kunnen snelheidstesten binnen vijftien seconden of minder uitvoeren en hun laatste tien resultaten in eenvoudig te lezen grafieken bekijken. De verbeterde toepassing beschikt ook over een kaartfunctie, die laat zien waar test zijn uitgevoerd. Daarnaast kunnen gebruikers hun favoriete testlocaties namen geven, foto's maken van de testresultaten en deze delen met anderen via Twitter. GIST ondersteunt de iPhone, iPod Touch en BlackBerry Storm.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3247679). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.