Managed hosting door True

Option ziet lange weg voor ingebouwde modules

 

"De ingebouwde modules voor draadloze communicatie zijn vandaag helemaal geen succes. Wij geloven dat alle toepassingen nog lange tijd op een usb-stick zullen blijven," vertelde Option ceo Jan Callewaert.

Volgens Jan Callewaert zal het nog zeker drie tot vier jaar duren voordat er meer ingebouwde modules zullen zijn dan externe oplossingen. "Vandaag zijn slechts twee tot drie procent van de laptops uitgerust met draadloze modules. De leveranciers van laptops moeten het immers in hun productie inplannen maar weten nog niet of er voldoende vraag naar zal zijn." Dat vertelde Option ceo Jan Callewaert tijdens de Beltug-meeting in Groot-Bijgaarden.

Hij gelooft dat alle toepassingen nog lange tijd op een usb stick zullen blijven draaien. "Het gaat dan niet alleen om de draadloze oplossing, maar ook over e-mail, een browser, documenten en andere toepassingen. Op die manier kan je je persoonlijke data en toepassingen op gelijk welke laptop inpluggen." De stelling is opmerkelijk want Option is tevens de leverancier van onder andere ingebouwde modules voor de netbooks van Nokia en de laptops van Acer. De Leuvense specialist heeft ook een overeenkomst met Plastic Logic, de leverancier van e-readers.

Overigens waarschuwde Jan Callewaert de operatoren dat de dreiging vooral vanuit de it-wereld komt. "Mobiele operatoren zijn vandaag enkel leveranciers van datacapaciteit, maar zullen moeten gaan samenwerken met andere partijen. En dat doen ze niet graag want ze controleren alles graag van begin tot het einde. Ze voelen de dreiging, maar nog niet voldoende om al in paniek te slaan."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3237510). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.