Managed hosting door True

Als laatste verkoopt Nortel zijn VOIP-divisie

 

De noodlijdende netwerkleverancier Nortel heeft ook voor zijn laatst overgebleven divisie een koper gevonden. Het Canadese bedrijf kan zijn divisie Carrier VoIP and Application Solutions (CVAS) kwijt aan de Amerikaanse ip-hardwarefabrikant Genband, die er 282 miljoen dollar voor biedt. Het onderdeel levert internettelefonieproducten en -diensten aan telecombedrijven. Het bod van Genband wordt beschouwd als openingsbod in een nog te organiseren veiling.

Nortel regelt voor de verkoop van CVAS een veiling. De datum daarvan maakt het bedrijf in januari 2010 bekend. CVAS levert ip-gebaseerde telefonie-, data- en multimediadiensten waarmee telecomaanbieders communicatiediensten gecombineerd kunnen aanbieden op zowel vaste telefoons als mobiele toestellen en pc's. De divisie maakt deel uit van Nortels Carrier-tak, die telecomaanbieders bedient. De andere tak, Enterprise Services, richt zich op grootzakelijke klanten en is sinds half december in handen van netwerkbedrijf Avaya.


Ontmanteling

De andere bedrijfsactiviteiten verkocht Nortel al eerder dit jaar. Zo werden de cdma-, lte- en gsm activiteiten van Nortels Carrier Networks-divisie in november 2009 eigendom van Ericsson. Het onderdeel dat apparatuur voor optische en ethernetnetwerken levert, verkoopt het bedrijf aan concurrent Ciena. De activiteiten van Application delivery gingen in februari over naar Radware. Nortel heeft nog geen koper gevonden voor zijn aandeel in de joint venture LG-Nortel.

Het Canadese Nortel wordt ontmanteld omdat het bedrijf niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Sinds begin 2009 heeft de onderneming een Chapter-11 status. Dat houdt in dat het bedrijf tijdens de ontmanteling van zijn divisies is beschermd tegen speculanten. Nederlandse medewerkers waren verrast door de financiële perikelen.

Nederland

In Nederland is Nortel gevestigd in Hoofddorp. Daar wordt voornamelijk gewerkt voor de divisie Enterprise Services. Er werken ongeveer dertig mensen, die binnenkort verhuizen naar het kantoor van Avaya in Nieuwegein. Kees Griffioen, de scheidend directeur van Nortel Enterprise Solutions Nederland, vindt dat zijn bedrijf voor een schijntje aan Avaya is verkocht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3203579). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.