Managed hosting door True

Nortel verkoopt GSM- en optische activiteiten

 

De ontmanteling van het noodlijdende telecom- en netwerkbedrijf Nortel is bijna voltooid nu de onderneming opnieuw twee onderdelen heeft verkocht. De gsm- en umts-activiteiten komen voor 103 miljoen dollar in handen van branchegenoot Ericsson, dat eerder Nortels cdma- en lte-activiteiten overnam. Een ander onderdeel, dat apparatuur voor optische en ethernetnetwerken levert, verkoopt het bedrijf voor 239 miljoen dollar aan concurrent Ciena.

De meeste andere bedrijfsactiviteiten verkocht Nortel al eerder dit jaar. De cdma- en lte-activiteiten van Nortels Carrier Networks-divisie is in november 2009 eigendom van Ericsson geworden. De divisie Enterprise Solutions komt binnenkort in handen van netwerkbedrijf Avaya. De activiteiten van Application delivery gingen in februari over naar Radware. Alleen voor de activiteiten van het bedrijfsonderdeel Carrier VoIP and Application Solutions (CVAS) zoekt Nortel nog een koper.

Het Canadese Nortel wordt ontmanteld omdat het bedrijf niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Sinds begin 2009 heeft de onderneming een Chapter-11 status. Dat houdt in dat het bedrijf tijdens de ontmanteling van zijn divisies is beschermd tegen speculanten.

In Nederland is Nortel gevestigd in Hoofddorp. Daar wordt voornamelijk gewerkt voor de divisie Enterprise Solutions. Er werken ongeveer dertig mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3171169). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.