Managed hosting door True

Logitech neemt videobedrijf Lifesize over

 

Hardwareleverancier Logitech wordt de nieuwe eigenaar van Lifesize Communications. Dat bedrijf levert producten voor het voeren van videoconferenties, zoals videocomputers (codecs), camera's, software en infrastructuur. Met de overname is een bedrag van 405 miljoen dollar (270 miljoen euro) gemoeid. Stefan van Hoof, country manager Benelux en Frankrijk van Lifesize, is verrast en opgetogen.

'Als je ziet wat er in het speelveld allemaal gebeurt, verwacht je eigenlijk een overname van een ander soort bedrijven', zegt Van Hoof. Hij doelt op de recente overname van concurrent Tandberg door Cisco en had meer rekening gehouden met een bod van een 'Cisco-achtige' partij.

Nu is hij vooral opgetogen. 'Iedereen kent Logitech wel van de muizen en de webcams. Ze zijn vooral actief op het vlak van communicatie van pc naar pc en krijgen daar door de overname ook geavanceerde videoconferencing bij.' Volgens Van Hoof delen Logitech en Lifesize dezelfde visie op het gebruik van video in de toekomst. In de toekomst krijgt iedereen volgens de bedrijven de beschikking over HD-video. Alle toepassingen waarvoor nu geluid wordt gebruikt, gebruiken dan video.

Zelfstandig

In de praktijk zal voor Lifesize niet veel veranderen, verwacht Van Hoof. 'Het blijft een zelfstandig onderdeel onder de paraplu van Logitech. Wellicht zullen wat back-office activiteiten worden samengevoegd.'

Lifesize Communications levert verschillende producten waarmee medewerkers op afstand met elkaar kunnen vergaderen. Dat kan van pc naar pc, maar ook in een telepresence-opstelling waarbij het voor de deelnemers net lijkt alsof ze aan dezelfde vergadertafel zitten. Ook is het mogelijk om dergelijk overleg-op-afstand in 'Full HD'-kwaliteit te voeren. Het bedrijf werkt bovendien samen met Skype zodat gebruikers via een Skype-interface kunnen overleggen.

Lifesize heeft zijn hoofdkantoor in Texas en verwacht in 2009 een omzet van ongeveer negentig miljoen dollar te draaien. Logitech boekt in dezelfde periode 2,2 miljard dollar en is gevestigd in Zwitserland. Belangrijke andere aanbieders van videoconferencingproducten zijn HP, Cisco, Tandberg, Polycom, Motorola en LG-Nortel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3151774). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.