Managed hosting door True

Halfjaar gratis mobiel werken voor MKB

 

Honderd Amsterdamse bedrijven in het midden- en kleinbedrijf krijgen de mogelijkheid om een halfjaar gratis gebruik te maken van software om mobiel te werken. MKB Nederland en dienstverlener Boer & Croon zijn hiertoe een initiatief gestart. De ondernemers kunnen de business productivity suite (bpos) van softwareleverancier Microsoft gebruiken, glasvezel van netwerkleverancier UPC en een umts-kaart van telecombedrijf Vodafone.

'Uit onderzoek blijkt dat het midden- en kleinbedrijf onbekend is met de technologie. Daarnaast heerst er de cultuur dat er samen op kantoor moet worden gewerkt', zegt directeur Kees Verhoeven van MKB Amsterdam. 'De bedrijven zien de voordelen wel, bijvoorbeeld de flexibiliteit, maar ook de nadelen, zoals het wegvallen van de controle. Ze moeten leren vanuit de output te sturen en niet meer vanuit de input.'

Verhoeven denkt dat de proef een aantal drempels weghaalt bij bedrijven in het midden- en kleinbedrijf. 'Er zijn vier drempels: geld, tijd, techniek en cultuur. Door ze een halfjaar gratis kennis te laten maken met de software vallen de eerste twee drempels weg. De cultuur denken we te kunnen veranderen door te luisteren naar de ondernemers', zegt Verhoeven.

Beheer en implementatie

De ondernemers kunnen een halfjaar gratis gebruik maken van de software en ook de implementatie en het beheer worden verzorgd. Na het halfjaar kunnen ze kiezen of ze de software tegen betaling blijven gebruiken.

MKB Nederland, Boer & Croon, UPC, Microsoft en Vodafone willen het komende halfjaar tweeduizend werkplekken inrichten. Als meer dan honderd bedrijven nodig zijn om dit aantal te halen, dan worden er meer bedrijven aangesloten, zegt Verhoeven. Eerst wordt het initiatief gestart in de regio Amsterdam, later wordt het uitgerold in heel Nederland. Het doel is het bestrijden van de files en het verhogen van de productiviteit in het midden- en kleinbedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3149269). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.