Managed hosting door True

Internationale iPhone conferentie in Amsterdam

 

Eind november vindt in Amsterdam een nieuw internationaal evenement plaats, gericht op mobiele strategie, toepassingen en smartphones. iCE Amsterdam (iCE09), is een meerdaagse Europese conferentie bedoeld voor iedereen die zich zakelijk en professioneel met mobiele toepassingen, strategie, marketing of ontwikkeling bezighoudt.

Eind november vindt in Amsterdam een nieuw internationaal evenement plaats, gericht op mobiele strategie, toepassingen en smartphones. iCE Amsterdam (iCE09), is een meerdaagse Europese conferentie bedoeld voor iedereen die zich zakelijk en professioneel met mobiele toepassingen, strategie, marketing of ontwikkeling bezighoudt. Meer dan 30 internationale topsprekers komen vertellen wat ons te wachten staat.

Challenge the iPhone
Onder het motto "Challenge the iPhone" is het de bedoeling dat ook platformen als de Blackberry en het snel groeiende Android-platform worden meegenomen. iCE09 vindt plaats op 26 en 27 november in de Westergasfabriek in Amsterdam. De laatste dag wordt de iCE Amsterdam Award uitgereikt. Uit de genomineerde Apps wordt door het publiek één gekozen. Het gaat hierbij om Apps voor zowel het iPhone platform als ook voor Blackberry, Windows Mobile en Android.

Initiatiefnemer Herman van Bolhuis, "De conferentie is nadrukkelijk 'Not for iPhone only', maar de meeste beweging zit nog steeds in toepassingen voor de iPhone, dat maakt dit platform tot katalysator voor de zich snel ontwikkelende mobiele markt. De App Store heeft laten zien hoe nieuwe applicaties aanzetten tot de verkoop van smart phones. De markt voor toepassingen breidt zich sindsdien snel uit."

Kortgeleden werd de mijlpaal van twee miljard app downloads gehaald bij de Apple App Store, waar al meer dan 75.000 Apps beschikbaar zijn. Tegelijkertijd kent het Android-platform een enorme groei met inmiddels al meer dan 10.000 toepassingen in zeer korte tijd.

De toegenomen belangstelling voor smartphones wordt gedreven door bedrijven die toepassingen bouwen om hun producten en services op een smartphone aan te bieden. De iPhone laat zien dat er een verschuiving plaatsvindt van de pc naar smartphones als het gaat om zakendoen. Maar om succesvol te zijn in een wereld vol met iPhones, HTC's en andere smartphones, gaat het om meer dan een goed ontworpen apparaat.

Deze onstuitbare komst van de Enterprise Mobility maakt de iCE09 Conference in Amsterdam interessant voor bedrijven, ontwikkelaars, webmasters, ontwerpers, adviseurs, strategen bedrijven, ondernemers en potentiële investeerders.
Herman van Bolhuis: "Nederland loopt in Europa voorop wat betreft design, advertising, multimedia, gaming en architectuur. We zijn daarom blij dat we hier een dergelijk evenement kunnen organiseren waar creatief talent kan netwerken, partnerships kan aangaan en van gedachten kan wisselen met gelijkgestemden."

Internationale Topsprekers
Onder de sprekers bevindt zich de absolute top van nationale en internationale creatieve en innovatieve ondernemers, zoals Dom Sagolla, founder van Dollar App, ontwikkelaar van toepassingen voor iPhone. Dom was ingenieur bij het MIT Media Lab en co-creëerde Twitter in 2006. Hij schreef hierover een boek getiteld "140 characters". Niall Murphy, is mede-oprichter van The Cloud, Europa's grootste openbare WiFi network, actief in de UK, Duitsland, Nederland, Scandinavië, en Italië. Vincent Verwey, oprichter van Makayama, de grootste iPhone ontwikkelaar van Nederland, gaat in op de steeds dominantere rol van de mobiele schermen binnen ons dagelijks leven. Liefst 16 bekende Amerikaanse ontwikkelaars van apps komen naar Amsterdam om programmeurs, webbouwers, designers, software ontwikkelaars de fijne kneepjes bij te brengen voor het maken van apps voor de iPhone en de overige platformen.

Programma
iCE09 bestaat uit verschillende presentaties waarbij technische workshops, business tracks en belangrijkste trends op het gebied van mobiele toepassingen elkaar in twee dagen afwisselen.

Speciale 'Event - App'
Speciaal voor iCE09 zal er een eigen App worden gemaakt die specifiek voor het evenement is bedoeld. Het is de eerste keer dat een dergelijke app wordt gemaakt, direct op meerdere platformen beschikbaar.
De app biedt actuele informatie over alle mogelijke zaken rondom iCE

Kijk voor het actuele programma op http://www.iceamsterdam.com.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3138876). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.