Managed hosting door True

Cisco: Bod op Tandberg is eerlijk

 

Veiling

Netwerkleverancier Cisco vindt het uitgebrachte bod op videoconferencingleverancier Tandberg een goed en eerlijk bod. De overname ligt momenteel stil omdat een groep aandeelhouders van het Noorse bedrijf niet akkoord gaat, zij vinden het bod van drie miljard dollar te laag. Volgens de Noorse wet moet 90 procent van de aandeelhouders akkoord zijn met de overname. Ongeveer een kwart van de aandeelhouders is niet akkoord.

Cisco wil de risico's bij overnames zo klein mogelijk houden en tegelijk zoveel mogelijk waarde creëren, schrijft chief strategy officer Ned Hooper in een bedrijfsblog. 'De meerwaarde van de samenvoeging van Cisco en Tandberg is duidelijk, maar er kleven ook risico's aan. Zo is het de eerste keer dat wij een beursgenoteerd bedrijf kopen in Europa.' Hij vindt het bod eerlijk voor de aandeelhouders van beide partijen. Hooper: 'Het komt er op neer dat Cisco op financieel gebied altijd voorzichtig is.'

Ook accountskantoor Ernst & Young vindt het bod van drie miljard euro eerlijk. Op verzoek van Cisco deed het kantoor onderzoek naar de financiële voorwaarden van de overname.

Drie miljard dollar

Op 1 oktober bracht de netwerkleverancier een bod uit van drie miljard dollar op de leverancier van videoconferencingsoftware. Met de overname mikt Cisco op een uitbreiding van zijn portfolio van producten voor onderlinge samenwerking (collaboration) en een snellere invoering van dergelijke producten op de markt.

Volgens Computable-experts krijgt Cisco met de aankoop producten voor de onderkant van de telepresencemarkt in het portfolio. 'Tandberg richt zich meer op HD video-bellen, Cisco is vooral sterk in telepresence', zegt portfoliomanager Michiel IJff van Axians.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3138729). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.