Managed hosting door True

Consumentenautoriteit beboet KPN

 

Meer geld

De Consumentenautoriteit heeft KPN een boete opgelegd van 9500 euro voor het niet correct informeren van consumenten over hun rechten.

In de bevestigingsbrief die een aantal van de nieuwe abonnees van KPN ontving stond de bedenktijd niet correct vermeld. Na het afsluiten van een overeenkomst via verkoop op afstand - per telefoon of internet - heeft de consument recht op een bedenktijd van zeven werkdagen na ontvangst van de bijbehorende schriftelijke informatie. In de bevestigingsbrief die KPN aan nieuwe abonnees stuurde, stond een bedenktijd vermeld van zeven werkdagen na dagtekening van de brief. Marije Hulshof, directeur Consumentenautoriteit: "Bij koop op afstand is de bedenktijd van groot belang voor de consument. Op basis van de ontvangen informatie kan hij zich een volledig beeld vormen van de dienst en de verplichtingen die daaruit voorvloeien. Het inperken van de bedenktijd is het inperken van consumentenrechten."

Achtergrond
Deze zaak is bij de Consumentenautoriteit onder de aandacht gebracht door Tele2, Atlantic Telecom en Pretium Telecom. Zij verzochten de Consumentenautoriteit tegen KPN op te treden omdat KPN volgens hen een aantal overtredingen van het consumentenrecht zou plegen. Uiteindelijk is na onderzoek gebleken dat op het punt van de vermelding van de bedenktijd er inderdaad sprake was van een overtreding die de belangen van consumenten kan schaden. KPN heeft inmiddels de overtreding erkend en beëindigd. Voor het overige heeft de Consumentenautoriteit geen overtredingen door KPN geconstateerd.

KPN kan bezwaar en beroep aantekenen tegen het besluit van de Consumentenautoriteit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3136361). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.