Managed hosting door True

Ministerie reserveert 2,6 GHz voor nieuwkomers

 

Het ministerie van Economische Zaken wil dat minimaal drie nieuwe partijen gebruik maken van de frequenties voor mobiel breedband. Het ministerie reserveert daarom zeventig procent van de totale frequentieruimte van 190 MHz voor nieuwkomers. Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken heeft hiertoe de veilingregels aangepast. De 2,6 GHz-veiling vindt het eerste kwartaal van 2010 plaats.

'De veilingregels beperken Vodafone, KPN en T-Mobile in de hoeveelheid spectrum die ze kunnen verwerven', legt het ministerie uit. 'Dat zorgt ervoor dat er ruimte is voor drie nieuwkomers op de mobiele markt.'

De staatssecretaris vindt het goed dat er meer ruimte komt voor nieuwe partijen. 'Dit is goed voor de consument en voor de markt. De consument krijgt namelijk meer keus en profiteert van nieuwe diensten en de concurrentie krijgt een stevige impuls', aldus Heemskerk.

Eigenlijk zouden er twee kavels worden opgesteld voor nieuwkomers. Heemskerk wilde eigenlijk dat kabelaars UPC en Ziggo zouden bieden op dezelfde kavels als KPN, T-Mobile en Vodafone. De Tweede Kamer wist de staatssecretaris ervan te overtuigen de twee kabelaars toch als nieuwkomer te zien. Daarop besloot de staatssecretaris een derde kavel te reserveren voor een nieuwkomer. Deze nieuwe maatregel zorgde ervoor dat de veiling werd uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2010.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3129349). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.