Managed hosting door True

Nieuw kapitaal, nieuwe strategie voor Option?

 

Het Leuvense Option, dat draadloze internettechnologie bouwt, zou werken aan een kapitaalverhoging en een 'organisatorische bijsturing' zo gonst het in de wandelgangen

Het bericht staat te lezen in De Standaard, die zich baseert op 'kenners'. ING zou de operatie van de kapitaalverhoging begeleiden. Het zou gaan om een hoger bedrag dan de 8 miljoen euro die Option in 2004 ophaalde.

Daarnaast zou het bedrijf eind deze maand een 'organisatorische bijsturing' aankondigen. De bedoeling is om Option voortaan rendabel en stabiel te doen groeien. Concreet zou het bedrijf zich daarvoor meer focussen, dus als een nichespeler, op innovatieve oplossingen. Momenteel probeert het bedrijf een high volume, low cost'-producent te zijn, maar kan het daarin moeilijk opboksen tegen de Chinese concurrentie. De filosofie daarachter is ook dat ceo Jan Callewaert de onafhankelijkheid van het bedrijf wil bewaren, nu de grote Belgische technologienamen één voor één worden opgekocht.

Option draaide in de eerste helft van het jaar een omzet en van 92 miljoen euro met een bedrijfsverlies van 20,4 miljoen euro. Gisteren kreeg het bedrijf nog een dreun, omdat blijkt dat T-Mobile US zijn smartphone Sidekick tijdelijk uit de winkelrekken haalt wegens problemen met Microsoft. Option levert daarvoor het moederbord

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3109854). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.