Managed hosting door True

Nortel veilt in november zijn GSM-activiteiten

 

De Canadese netwerkleverancier Nortel organiseert op 9 november 2009 een veiling waarbij zijn activiteiten op het gebied van gsm en gsm-r onder de hamer komen. Het betreffende bedrijfsonderdeel is een van de laatste binnen de divisie Carrier Networks, dat voornamelijk diensten levert aan beheerders van telecomnetwerken. Ook zet de Canadezen diverse gsm-patenten in de etalage.

Van dezelfde divisie Carrier Networks verkocht Nortel eind juli 2009 al zijn cdma- en lte-activiteiten aan branchegenoot Ericsson terwijl de umts-activiteiten in het najaar van 2006 werden overgedragen aan het toenmalige Alcatel (nu Alcatel-Lucent). In de divisie blijft alleen nog wat losse dienstverlening aan netwerkaanbieders achter. In september won concurrent Avaya met een bod van 900 miljoen dollar de veiling van Nortels zakelijke dienstverleningsdivisie Enterprise Solutions.

Nortel verkeert sinds begin 2009 in surseance van betaling en probeert zijn verschillende divisies te verkopen. Het besluit tot ontmanteling van het bedrijf is ingegeven door de slechte financiële situatie van Nortel. In 2008 boekten de Canadezen een nettoverlies van 4,6 miljard euro, een verzesvoudiging van het verlies van het jaar daarvoor.

De divisie Carrier Networks levert zijn gsm-netwerkproducten wereldwijd aan meer dan honderd telecomaanbieders. Gsm-r (gsm-rail) is een standaard voor beveiligde communicatie tussen treinmachinist en treindienstleiding.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3092304). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.