Managed hosting door True

KPN Retail wint BI-prijs met verkoopstrategie

 

KPN-winkel

KPN Retail heeft van de jury van de jaarlijkse BI Awards een Excellent Performance Award ontvangen. Het bedrijfsonderdeel kreeg de award toegekend op het onderdeel 'Sales Performance'. KPN Retail kreeg de prijs uitgereikt tijdens het tweedaagse BI-symposium dat Sogeti jaarlijks samen met de Butler Group organiseert.

Het is volgens de jury verrassend hoe goed KPN Retail in staat is om met eenvoudige dashboards en slimme rapportages individuele winkels te sturen op het binnenhalen van klanten en medewerkers in de winkel te motiveren om in lijn met de verkoopstrategie te werken.

De Excellent Performance Award is onderdeel van de BI Awards 2009. Deze juryprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich onderscheiden op het gebied van business intelligence. Dit jaar won het ziekenhuis Diakonessenhuis in Utrecht de BI Award als slimste organisatie van 2009.

Bedrijfskunde

Naast KPN Retail en het Diakonessenhuis waren ook de politie Amsterdam-Amstelland en International Card Services (ICS) dit jaar genomineerd voor de BI Award. De organisaties werden geselecteerd uit de honderdvijftig deelnemers aan het Nationale BI Survey 2009. Dit onderzoek wordt jaarlijks door advies- en onderzoeksbureau Passionned en geeft een beeld van de toepassing van BI in ons land, dus hoe het is gesteld met de intelligentie van Nederlandse organisaties.

De genomineerde organisaties zijn onderzocht op zestig bedrijfsmatige aspecten. Deze aspecten zijn getoetst door studenten van de parttime opleiding Bedrijfskunde van de Rotterdam School of Management. Zij bezochten de bedrijven en brachten hiervan verslag uit aan de jury.

BI Awards

Eerdere winnaars van een BI Award zijn Albert Heijn, Nashuatec Services, DSM Innovation en de afdeling bezwaar en beroep van het UWV. Ook KPN Mobiel, het CFI, het Ministerie van Sociale Zaken en MCB Nederland wonnen al eens een award.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3085757). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.