Managed hosting door True

BT regelt wereldwijd datanetwerk voor Siemens

 

Siemens Enterprise Communications (SEN), leverancier van producten voor unified communications, laat de komende drie jaar al zijn dataverkeer lopen via het platform van netwerkbedrijf BT. Het gaat daarbij om meer dan 230 locaties in 45 landen. Bovendien regelt BT de mobiele toegang tot internet voor tienduizend medewerkers van SEN.

Het belangrijkste onderdeel van de overeenkomst is de convergentie van de verschillende datastromen naar één enkel platform. Daarvoor gebruikt het bedrijf BT's multiprotocol label switching technologie (MPLS). Volgens de leverancier kan daarmee 30 procent worden bespaard op de netwerkkosten en is het beheer vereenvoudigd.

Medewerkers van Siemens Enterprise Communications kunnen binnenkort onderweg en thuis op het bedrijfsnetwerk inloggen. BT installeert daarvoor de dienst MobileXpress. Ook het beheer van firewalls en e-maildiensten valt binnen het contract. De twee bedrijven werken al langere tijd samen.

Met de oplossing die BT levert, kan dataverkeer gemakkelijk worden geobserveerd en beheerd, stelt directeur Luis Alvarez Siemens Enterprise Networks EMEA en Latijns-Amerika. 'SEN kan daardoor de prestaties van de uitbestede diensten altijd in de gaten houden', zegt hij.

Siemens Enterprise Communications is een gezamenlijke onderneming van het Duitse concern Siemens en een Amerikaanse investeringsmaatschappij. Het bedrijf bestaat sinds eind 2008 en legt zich toe op het implementeren van unified communications. Bij dergelijke oplossingen worden instant messaging, aanwezigheidssoftware, webconferencing en (mobiele, vaste en ip-) telefonie geïntegreerd.

Onderzoek wijst uit dat organisaties twijfelen over de toegevoegde waarde van unified communications. Meer dan de helft van de respondenten gaf vorig jaar aan dat er intern veel verwarring bestaat over deze toegevoegde waarde. Toch neemt het aantal gebruikers van dergelijke oplossingen gestaag toe

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3063225). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.