Managed hosting door True

Avaya krijgt toch enterprise-tak Nortel in handen

 

De Canadese netwerkleverancier Nortel verkoopt zijn divisie Enterprise Solutions voor 900 miljoen dollar aan branchegenoot Avaya. Dat bedrijf deed eind juli al een bod van 475 miljoen dollar. Korte tijd later bepaalde een rechter dat de divisie moest worden geveild en dat het bedrag slechts als openingsbod gold. Door uiteindelijk bijna tweemaal zo veel geld op tafel te leggen, krijgt Avaya de divisie alsnog in handen.

Avaya wil door het binnenhalen van Nortel Enterprise Solutions zijn productportfolio, verkoopkanalen en activiteiten van onderzoek en ontwikkeling uitbreiden. Dat zegt algemeen directeur Kevin Kennedy. Hij is overtuigd dat de overname bijdraagt aan de waarde voor klanten, werknemers en zakelijke partners.

Om personeel te behouden betaalt Avaya vijftien miljoen dollar extra. Het bod moet nog worden goedgekeurd door Amerikaanse, Canadese, Franse en Israëlische mededingingsautoriteiten.

Ontmanteling

Nortel verkeert in surseance van betaling en zoekt naar kopers voor al zijn bedrijfsonderdelen. De ontmanteling is ingegeven door de slechte financiële situatie van Nortel. In 2008 boekten de Canadezen een nettoverlies van 4,6 miljard euro, zes keer meer dan het verlies van het jaar daarvoor.

Na de verkoop van Nortel Enterprise Solutions aan Avaya en de cdma- en lte-activiteiten van zijn Carrier Networks-divisie aan Ericsson bestaat de Canadese leverancier nog uit de divisies Metro Ethernet Networks, Global Services en de gsm- en umts-activiteiten van Carrier Networks. De fabrikant hoopt die onderdelen voor oktober 2009 van de hand te doen. Bovendien zijn de Canadezen voor een kleine meerderheid eigenaar van joint venture LG-Nortel. Nortel wil af van zijn aandeel in deze telecomhardwareleverancier. Al in februari 2009 verkocht Nortel zijn applicatie delivery divisie aan het Israëlische bedrijf Radware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3063201). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.