Managed hosting door True

eBay verkoopt tweederde van Skype

 

Online veilinghuis eBay heeft tweederde van zijn dochterbedrijf Skype verkocht aan een consortium van investeringsmaatschappijen. Van de 2,75 miljard dollar (ruim 1,9 miljard euro) die de investeerders in de voip-leverancier steken, verdwijnt 1,9 miljard in de broekzak van eBay. De veilingsite kocht Skype in 2005 voor 2,6 miljard dollar, met het idee om Skype te integreren in zijn websites.

Kopers en verkopers op eBay zouden op die manier gemakkelijk met elkaar in contact kunnen treden. Dit blijkt echter voor de meeste gebruikers van eBay niet nodig, omdat zij liever per e-mail contact leggen met elkaar. Ook het plan om Skypes internettelefonie te gebruiken voor het tegen betaling genereren van verkoopleads naar webwinkels, mislukte grotendeels. De integratie van het internetbetalingssysteem Paypal mocht ook niet baten.

Botsende cultuur
Bovendien bleek al snel dat de bedrijfscultuur van de twee organisaties botste. eBay zou conservatief en hiërarchisch zijn, terwijl Skype juist een open en platte cultuur kennen. Het management van Skype werd regelmatig vervangen, wat veel kwaad bloed zette bij de medewerkers van het oorspronkelijk Estse bedrijf.

Skype heeft de laatste jaren meer last van concurrentie. Gebruikers van chatprogramma's als Google Talk en Microsoft Chat kunnen eveneens bellen via hun computer. Tot nu toe worden zulke programma's vooral door consumenten gebruikt, hoewel het zakelijke gebruik langzaam toeneemt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3044418). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.