Managed hosting door True

Active Voice distributeur van Interstar Technologies

 

Snel en veilig faxen zonder faxlijnen maakt unified messaging van Active Voice compleet.

Active Voice, wereldwijd leverancier van spraakoplossingen, unified messaging-, computertelefonie- en voice messaging-systemen, heeft zijn faxserverportfolio uitgebreid met XMediusFAX, de Fax-over-IP-oplossing van Interstar Technologies. Interstar Technologies produceert technisch hoogwaardige faxservers die aansluiten op de unified messaging-producten van Active Voice. Met de faxoplossingen van Interstar Technologies kunnen bedrijven via het bestaande IP-netwerk snel en veilig faxdocumenten versturen en ontvangen (FoIP), zonder dat hiervoor speciale faxlijnen nodig zijn. Active Voice zal de producten aanbieden via zijn eigen reseller-kanaal en de resellers van IP-telefonieproducten (IPT) van onder andere Cisco Systems.

Het internationale bedrijf Interstar Technologies biedt sinds 1996 faxserver-oplossingen aan. Tot het portfolio behoren XMediusFAX Enterprise, XMediusFAX SP en LightningFAX. ‘De producten van Interstar Technologies zijn voor Active Voice een uitstekende mogelijkheid het portfolio uit te breiden en daarmee het marktpotentieel, aldus Jeroen Franken, commercieel directeur van Active Voice. ‘Ook de distributie via de Cisco IPT-partners van Cisco Systems biedt nieuwe kansen. Kansen die wellicht kunnen leiden tot nieuwe projecten en partnerships, zodat Active Voice verder kan groeien als een van de belangrijkste spelers in de unified messaging-markt.’

XMediusFAX Enterprise is specifiek ontworpen om alle voordelen van bestaande Voice-over-IP gateways te benutten en verzendt de faxen direct over het IP-netwerk. Hierdoor zijn kostbare computertelefonie-interfaceborden en speciale faxlijnen niet nodig. XMediusFAX Enterprise verzendt de faxen direct over het IP-netwerk en maakt daarbij gebruik van de (bestaande) Voice-over-IP gateways. Bovendien integreert XMediusFAX Enterprise direct in bestaande messaging-systemen, zodat die een unified communications-architectuur - voice, data, fax en e-mail - over één VoIP-netwerk kunnen opzetten. XMediusFAX is de eerste faxserver die de International Telecommunications Union (ITU) T.38-standaard voor real-time faxtransmissie over internetverbindingen (FoIP) ondersteunt.

Speciaal voor de service providers (ISP’s en ASP’s) en grote bedrijven is er een XMediusFAX SP-versie beschikbaar. Net als de enterprise-versie maakt deze oplossing ook gebruik van de fax-over-IP-technologie. Het verschil met XMediusFAX Enterprise is dat XMediusFAX SP multi-tenanting ondersteunt, waardoor het systeem verdeeld kan worden in honderden virtuele faxservers, elk met eigen instellingen, wachtrijen en systeembeheerders. De Fax SQL database kan geschaald worden tot meer dan vier miljoen faxingangen, en de nieuwe architectuur kan meer dan twee miljoen faxpagina’s per dag verzenden en ontvangen.

Naast de FoIP-oplossingen van Interstar die Active Voice distribueert, blijft Active Voice ook de traditionele faxoplossing LightningFAX aanbieden. Deze heeft dezelfde functionaliteiten als de XMediusFAX Enterprise, maar dan wordt een faxdocument via standaardfaxborden verstuurd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/304417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.