Managed hosting door True

Zenitel focust op Secure Communication

 

Zenitel focust zich helemaal op Secure Communication Systems, maar blijft toch 15 procent behouden in de systeemintegratie-activiteiten in België en Nederland.

Secure Communication Systems, in de eerste helft goed voor een omzet van 26,5 miljoen euro, legt zich toe op de ontwikkeling van ip-gebaseerde swichtingsystemen in onder andere scheepswerven, luchthavens en gevangenissen. Dit segment zorgt nog voor een groei van 4,5 procent. Partners in België zijn Damovo en Televic

De afdeling 'Networks' blijft eveneens nog onder de koepel. Het gaat onder andere om de draadloze activiteiten in de Caribische eilanden en in de Randstad driehoek in Nederland. Samen met SCS staat dit voor een halfjaaromzet van 33,5 miljoen euro wat ook in de tweede jaarhelft in dezelfde trend zal blijven. Nettowinst zal er niet bij zijn. Ondanks de sterk gereduceerde omzet blijft Zenitel trouwens nog wel beursgenoteerd.

Bestuursvoorzitter Eric Van Zele heeft via het investeringsvehikel Crescent 85 procent overgenomen van de systeemintegratieactiviteiten in Nederland. Die deal is op 21 augustus getekend. Ook in België overkoepelt Crescent 85 procent van de activiteiten. Beide units behouden trouwens de Zenitel merknaam.

België telt 70 werknemers onder leiding van managing director Alain Van Den Broeck. Frankrijk (10 medewerkers) valt eveneens onder hem. In Nederland telt de unit 47 medewerkers. In beide bestuursraden zetelt eveneens Zenitel ceo Eugène Beckers als waarnemer.

Systeemintegratie stond in de eerste helft van dit jaar nog voor een omzet van 11 miljoen euro, tegenover 13,3 in 2008. Het brutoverlies in de eerste jaarhelft van 2008 bedroeg echter nog bijna 4 miljoen euro, wat terugliep tot 464.000 tijdens de eerste zes maanden van dit jaar. De schulden in België (2,2 miljoen euro) en Frankrijk (0,9 miljoen euro) werden wel volledig overgenomen door Crescent.

Eugène Beckers is tevreden. "We komen van ver. Het had allemaal veel erger kunnen aflopen. We zijn terug recht gekropen. Nu kunnen we stap voor stap verder bouwen."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3037243). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.