Managed hosting door True

Tele2 introduceert VDSL

 

Telecomaanbieder Tele2 introduceert per 1 september als eerste in Nederland de volgende generatie breedband internet op basis van VDSL. De dienst heet Fiberspeed en geeft klanten tot 60 Mb/s (Megabits per seconde) download- en 6 Mb/s uploadsnelheid.

Tele2 is de eerste telecomoperator die deze technologie voor consumenten aanbiedt. VDSL is bij uitstek geschikt voor consumenten die hoge eisen stellen aan het internet, zoals bij het spelen van online games en het bekijken van streaming films, televisie en video op de pc. Fiberspeed is beschikbaar in twee pakketten; Fiberspeed internet en Fiberspeed Internet+Bellen waar ook een telefonieabonnement in zit.

1 miljoen huishoudens in 2010
Fiberspeed is per 1 september beschikbaar voor 200.000 huishoudens in 85 wijken in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen. Daarna komen plaatsen in andere regio's aan de beurt. Tele2 wil Fiberspeed snel uitrollen in Nederland. Eind 2010 kunnen ongeveer 1 miljoen huishoudens gebruik maken van de dienst.

Innovatie voor Nederland
Fiberspeed gebruikt de technologie VDSL, wat staat voor Very high bitrate Digital Subscriber Line. VDSL is net als ADSL een variant van DSL. De meeste huishoudens in Nederland gebruiken ADSL. Consumenten die kiezen voor VDSL kunnen beschikken over drie keer de maximale downloadsnelheid en zes keer de uploadsnelheid van ADSL. Hiervoor krijgen zij een nieuwe modem die Tele2 gratis aanbiedt. Verder zal Tele2 voor de uitrol van Fiberspeed technische aanpassingen verrichten in de wijkcentrales van haar netwerk. Deze centrales zijn verbonden met het landelijke glasvezelnetwerk van Tele2.

Aanbod voor intensief gebruik
Tele2 is de snelst groeiende aanbieder van internetdiensten voor consumenten en biedt ADSL-pakketten met snelheden tot 20 Mb/s. Met Fiberspeed breidt Tele2 nu haar breedbandportfolio uit zodat ook klanten die behoefte hebben aan internet met snelheden hoger dan 20 Mb/s kunnen worden bediend. "Op basis van onderzoek ziet Tele2 dat er een groep internetgebruikers is die zeer intensief gebruik maakt van het internet en hiervoor een zeer snelle internetverbinding wil hebben", zegt directeur Consumentenzaken Günther Vogelpoel van Tele2. "We luisteren heel goed naar consumenten en willen ook die specifieke groep op maat bedienen tegen een scherpe prijs." Vogelspel zegt nog meer in een video.

Tarieven
Fiberspeed Internet en Fiberspeed Internet+Bellen worden beide geleverd met een gratis modem en tijdelijk gratis installatie door een monteur. Fiberspeed Internet kost 39,95 euro per maand inclusief BTW en Fiberspeed Internet+Bellen kost 49,95 euro per maand.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3036865). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Denk niet dat het een groot succes zal worden. Ik zat hier voor ook bij Tele 2 en nu heb ik glasvezel en als je in de toekomst namelijk HD tv wil ontvangen is 60mbit ook al weer te weinig en het blijft koper. Ze hadden zich beter op de glasvezel markt kunnen storten. Dit zal echt niks worden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.