Managed hosting door True

Softwarebouwer start SMS-dienst voor recruiter

 

Softwareleverancier Otys Recruiting Technology komt met een sms-dienst voor recruiters. De wervers kunnen de dienst inzetten vanuit het systeem dat zij al gebruiken. De dienst is bedoeld om bijvoorbeeld uitzendkrachten te laten weten dat een opdrachtgever op zoek is naar een invaller.

Ook kunnen kandidaten een herinnering aan een sollicitatiegesprek of een succeswens van de intercedent verwachten. Chief executive officer Jorrit Blok van Otys denkt dat de nieuwe communicatiemethode 'een snelle en laagdrempelige manier van contact' is. 'Met sms heb je een groter bereik dan met e-mail. En het is sneller: een sms'je wordt vaak meteen gelezen', zegt hij.

Snel en duidelijk
Recruiters zouden de softwareleverancier al langer om sms-integratie gevraagd hebben. Martijn Vermeulen van bemiddelingsbureau Van Beuningen en Partners is daar één van, aldus Otys. Van Beuningen: 'Ik verstuurde al vaak sms-berichten vanaf mijn eigen gsm om afspraken met kandidaten te bevestigen. Bovendien zijn contactpersonen van mijn klanten vaak in gesprek en dus slecht bereikbaar. Sms is dan voor mij de enige manier om toch snel en duidelijk een boodschap over te kunnen brengen.'

De softwareleverancier wil het sms-platform binnenkort uitbreiden met een dienst waarmee recruiters kandidaten kunnen inlichten over vacatures. De kandidaat ontvangt dan alleen berichten over vacatures die aan zijn of haar criteria voldoen.

Het initiatief van Otys is niet de eerste sms-dienst die het werkproces gemakkelijker moet maken. Softwareontwikkelaar Paralax kwam enkele maanden geleden met een sms-dienst waarmee werknemers kunnen aangeven of ze ingeroosterd kunnen worden. Een personeelsfunctionaris kan naar aanleiding daarvan een rooster maken of dit door het planningsprogramma laten doen. De medewerker hoort ook weer per sms of hij of zij ook daadwerkelijk is ingepland.

Werving- en selectiesoftware
Otys maakt werving- en selectiesoftware voor onder andere recruitmentbureaus, uitzendorganisaties en detacheerders. De dienstverlener wil het daarmee het plaatsen van vacatures, het vinden van kandidaten en het managen van processen gemakkelijker maken. Het bedrijf is actief in Nederland, België, Engeland en de Verenigde Staten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3020015). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.