Managed hosting door True

Geen internet bij Eneco door boze dienstverlener

 

Ict-dienstverlener e-PrivateOffice uit Lelystad levert voorlopig geen ict-diensten aan energiebedrijf Eneco. Daardoor zouden delen van de bedrijfswebsite, internetverbindingen en e-mail zijn afgesloten. Eneco nam onlangs het grotendeels failliete Econcern, (leverancier van duurzame energie) over. Dat bedrijf staat nog voor 1,3 miljoen euro in het krijt bij de ict-dienstverlener uit Lelystad. Uit rancune over de onbetaalde rekeningen heeft de leverancier de diensten stopgezet.

e-PrivateOffice heeft maandagochtend 10 augustus 2009 de levering van internetdiensten aan onderdelen van Eneco gestaakt. Energiebedrijf Eneco nam onlangs bedrijfsonderdelen over van de grotendeels failliet verklaarde duurzame energieleverancier Econcern. De ict-leverancier uit Lelystad zegt dat het van dat bedrijf nog 1,3 miljoen euro te goed heeft voor geleverde diensten en betalingaranties.

Reinier Muller, directeur van e‑PrivateOffice, meldt in een persbericht dat hij: 'Niet van plan is om op te draaien voor de langlopende verplichtingen en investeringen die ten behoeve van Econcern zijn aangegaan.' Hij schrijft: ‘Het kan toch niet zo zijn dat de aandeelhouders miljoenen aan de verkoop overhouden en de overgenomen onderdelen vrolijk doordraaien en wij met schulden blijven zitten, die wij voor Econcern zijn aangegaan.

Afgesloten
Volgens de directeur van de ict-leverncier uit Lelystad zijn de door Eneco overgenomen bedrijfsonderdelen van Econcern van de buitenwereld afgesloten. Hij schrijft: ‘Websites en e‑mail zijn nu praktisch buiten werking gesteld. Maar ook de internationale verbindingen tussen hoofdkantoor en vestigingen zijn tot nader order buiten gebruik gesteld.' De directeur zegt dat hij zijn diensten staakt zolang er geen bevredigende oplossing met de curator is bereikt.

De Utrechtse leverancier van duurzame energie Econcern werd in juni 2009 grotendeels door de rechtbank in Utrecht failliet verklaard. Eneco heeft onderdelen van het bedrijf overgenomen.

e-PrivateOffice levert op abonnementsbasis ict-diensten voor internet, email en videoconferentie waarbij klanten niet hoeven te investeren in apparatuur.

Volgens een woordvoerder van Eneco probeert de energieleverancier in contact te komen met de ict-dienstverlener om de afgesloten internetdiensten zo snel mogelijk in de lucht te krijgen. Eneco heeft nog niet volledig in kaart kunnen brengen welke verbindingen precies zijn afgesloten. ‘We gaan ervan uit dat het gaat om alle door ons overgenomen bedrijfsonderdelen van Econcern', zegt de woordvoerder.

Eneco nam halverwege juni 2009 de Econcern-onderdelen Evelop, Ecostream en Ecofys over. Die bedrijfsonderdelen werken nog onder de oude bedrijfsnaam. De websites zijn door de gestaakte internetdiensten ook uit de lucht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3018516). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.