Managed hosting door True

LeaseWeb stelt Thorsten Einig (39) aan als Hosting Product Development Manager

 

LeaseWeb, de grootste hostingprovider van websites in Nederland, heeft Thorsten Enig (39) aangesteld als Hosting Product Development Manager. Einig is afkomstig van hostingprovider 1&1. Hij zal zich gaan concentreren op het stroomlijnen en uitbreiden van LeaseWeb’s productportfolio, waaronder ook de uitbreiding van virtualisatieproducten.

Thorsten Einig (39) is een jaar geleden reeds door LeaseWeb aangetrokken, waar hij zich in eerste instantie heeft beziggehouden met Provisioning - oftewel de oplevering van hostingoplossingen aan klanten. In zijn nieuwe functie pakt hij de werkzaamheden op die hij 8 jaar lang bij hostingprovider 1&1 heeft uitgevoerd, namelijk het ontwikkelen en stroomlijnen van hostingproducten. Thorsten Einig heeft de Duitse nationaliteit en werkte bij 1&1 ondermeer in Frankfurt en New York.

Groothandelsfunctie LeaseWeb
Einig start zijn nieuwe functie per 1 augustus 2009. "Ik zal allereerst contacten leggen met fabrikanten en klanten, om te onderzoeken welke features wij aan onze producten kunnen toevoegen. HostingCon 2009 is een mooie gelegenheid om daarmee te beginnen. Wie mij tussen 10 en 12 augustus in Washington DC alvast wil spreken, kan me een e-mail sturen op t.einig@leaseweb.com."

Met de aanstelling van de nieuwe Product Development Manager wordt de groothandelsfunctie van LeaseWeb verder versterkt. Einig: "In mijn werkzaamheden zal ik speciale aandacht schenken aan resellers en de behoeften die zij hebben ten aanzien van ons productportfolio." Resellers vormen een belangrijke doelgroep voor LeaseWeb's hostingproducten, die de basis hostingbouwstenen van LeaseWeb gebruiken om er bovenop hun eigen managed hosting services te leveren. Onder de klanten van LeaseWeb bevinden zich dan ook veel system integrators, webdevelopers en applicatieontwikkelaars.

Hosting VPS
De nieuwe Product Development Manager zal zich tevens concentreren op het ontwikkelen en uitbreiden van het bestaande virtualisatieportfolio. Einig: "Op dit moment bieden wij virtual private servers (VPS) op basis van VMware aan, die draaien in het door ons zelf ontwikkelde VMware-platform. Een dergelijk VPS-aanbod is natuurlijk redelijk high-end gericht, met VMware als het Rolls Royce virtualisatiemerk binnen de hostingwereld. Uitbreiding van ons portfolio zou ons aanbod laagdrempeliger kunnen maken."

Verder zal Thorsten Einig de webshop van LeaseWeb onder de loep nemen, omdat dit verkoopkanaal in het verlengde ligt van de producten en dus nauw op elkaar afgestemd dient te worden. Einig: "Processen in de webshop moeten in lijn zijn met de producten. Daarom zal ik zowel de samenstelling van de LeaseWeb-producten als de verkoopprocessen op de site proberen aan te scherpen, zodat klanten in de webshop van LeaseWeb nog sneller de door hen gewenste hostingoplossing kunnen vinden."

Thorsten Einig (39)
Einig koos ervoor om bij LeaseWeb te komen werken vanwege de internationale werkomgeving en een ondernemende mentaliteit binnen de organisatie. Einig: "De lijnen bij LeaseWeb zijn  kort en de mogelijkheden om jezelf te ontplooien enorm. Het is een ondernemende organisatie. Er is veel flexibiliteit om werkzaamheden op te pakken die je leuk vindt om te doen. Als je ergens goed in bent en je ziet bepaalde mogelijkheden voor jezelf en het bedrijf, dan kun je die dingen gewoon oppakken."

LeaseWeb heeft inmiddels een werknemersportfolio met een grote verscheidenheid aan nationaliteiten opgebouwd. Thorsten Einig heeft de Duitse nationaliteit, maar er werken bij LeaseWeb bijvoorbeeld ook Turkse, Italiaanse, Poolse, Zuid-Afrikaanse, Ierse, Engelse, Amerikaanse, Indonesische en Uruguayaanse werknemers. Om die reden is enige tijd geleden de officiële voertaal van LeaseWeb overgegaan op het Engels.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3017386). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.