Managed hosting door True

Nortel passeert Avaya en veilt enterprise-tak

 

De noodlijdende Canadese netwerkleverancier Nortel organiseert op 11 september 2009 een veiling van zijn Enterprise Solutions-divisie. Branchegenoot Avaya had in juni op die tak al 475 miljoen dollar geboden. De rechter heeft inmiddels bepaald dat dat slechts het openingsbod van de veiling is. Andere biedingen moeten voor 4 september zijn ontvangen.

Avaya lijkt door dit besluit hetzelfde lot beschoren als Nokia Siemens Networks. Dat bedrijf dacht in juni van dit jaar met Nortel overeenstemming te hebben over de koop van delen van zijn mobiele telefoniedivisie voor 650 miljoen dollar. In een naderhand ingelaste veiling ging uiteindelijk concurrent Ericsson er met de buit vandoor na een bod van 1,13 miljard dollar. De kans bestaat dat uiteindelijk ook voor de Enterprise Solutions-divisie de oorspronkelijke bieder Avaya het onderspit delft.

Ontmanteling
Het in surseance verkerende Nortel zoekt al enige tijd naar kopers voor al zijn bedrijfsonderdelen. Het besluit tot ontmanteling van het bedrijf is ingegeven door de slechte financiële situatie van Nortel. In 2008 boekten de Canadezen een nettoverlies van 4,6 miljard euro, een verzesvoudiging van het verlies van het jaar daarvoor. Begin 2009 werkten ongeveer 30.000 mensen bij het bedrijf.

Na de verkoop van Nortel Enterprise Solution en de cdma- en lte-activiteiten van zijn Carrier Networks-divisie bestaat de Canadese leverancier nog uit de divisies Metro Ethernet Networks, Global Services en de gsm- en umts-activiteiten van Carrier Networks. Deze onderdelen hoopt de fabrikant voor oktober 2009 ook van de hand te doen. Bovendien zijn de Canadezen voor een kleine meerderheid eigenaar van joint venture LG-Nortel. Nortel wil af van zijn aandeel in deze telecomhardwareleverancier. Al in februari 2009 verkocht Nortel zijn applicatie delivery divisie aan het Israëlische bedrijf Radware.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3016788). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.