Managed hosting door True

EDPnet krijgt vaste voet aan de grond in Rusland

 

Als een echte pionier trok het van oorsprong Belgische bedrijf EDPnet jaren geleden naar Rusland. Huidig CEO Philip Deutz zag een groot potentieel in deze 'opkomende markt' en zette in 2005 voor het eerst voet op Russische bodem.

Na een jarenlange voorbereiding heeft het bedrijf ondertussen een vaste stek gevonden in Sint-Petersburg. Het EDPnet-team telt nu 30 medewerkers en het bedrijf is klaar om de Russische internetmarkt  te veroveren.
Internet in Oost-Europa.
De keuze voor Rusland lijkt misschien niet direct voor de hand liggend. Toch zag EDPnet een groot potentieel in deze enorme markt. De technische en commerciële know-how heeft het bedrijf kunnen opbouwen in de ‘thuismarkt' Benelux.

Het was dan ook een echte uitdaging om de bedrijfsactiviteiten ook in deze Oost-Europese markt te ontwikkelen. Na een grondig onderzoek van de lokale markt en het zich eigen maken van de manier van zaken doen in Rusland, heeft EDPnet een lokaal filiaal opgezet in Sint-Petersburg.

Vooral de ‘professionele' internetgebruikers in Rusland vragen betrouwbare en technisch vooruitstrevende oplossingen. EDPnet profileert zich dan ook als professionele solutionprovider op deze markt.
 
Volledige lokale dienstverlening
Ondertussen is het filiaal in Sint-Petersburg uitgegroeid tot een volwaardige vestiging waar vandaag 30 mensen aan de slag zijn.  Zo beschikt de vestiging over een eigen Network Operation Center dat garant staat voor een stabiele en robuuste connectiviteit naar het internet. Verder wordt gebruik gemaakt van de technische know-how in het lokale ontwikkelingsteam. Dit team staat in voor de ontwikkeling van applicaties en toepassingen die binnen de EDPnet-groep gebruikt worden.
EDPnet Rusland beschikt verder ook over een eigen customerservice-afdeling die klanten permanent ondersteuning geeft. Ten slotte werd een commerciële afdeling opgezet die actief de Russische markt bewerkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3014198). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.