Managed hosting door True

AND presenteert voetbalapplicatie voor de iPhone

 

AND Automotive Navigation Data heeft een applicatie ontwikkeld waarmee de tussenstanden in de Nederlandse Eredivisie wereldwijd te zien zijn op alle iPhones. De ontwikkelaar van navigatiekaarten biedt de dienst, die te downloaden is in de iTunes Store van Apple, gratis aan.

Op de applicatie van AND, die iVoetbalstanden heet, is op een kaart van Nederland te zien waar wordt gevoetbald. Als er op een veld wordt gescoord is dat direct te zien op de iPhone. Door op de bijbehorende voetbal te klikken wordt de tussenstand zichtbaar. De hoogste Nederlandse voetbalcompetitie start op vrijdag 31 juli.

De enige wereldwijde onafhankelijke producent van digitale kaarten biedt de dienst aan om te laten zien hoe kennis van locatie kan leiden tot interessante nieuwe diensten voor gebruikers van mobiele telefoons en andere apparatuur. AND is er van overtuigd dat deze diensten in de toekomst door de grote mondiale aanbieders gratis worden aangeboden. Om deze reden start de digitale kaartenmaker zelf met deze gratis dienst voor voetballiefhebbers.

iVoetbalstanden is de tweede iPhone applicatie die AND lanceert. Zowel iVoetbalstanden als iMaps werken op de nieuwste iPhone 3GS en alle eerdere versies van deze smartphone. iVoetbalstanden is geprogrammeerd met de iPhone SDK in Objective C. De kaart is gegenereerd met OpenSource Software.

Chief Executive Officer Maarten Oldenhof zegt dat de nieuwe dienst voor de iPhone toont dat AND een vooraanstaande partij is op de markt voor digitale kaarten. ´Wij onderkennen het belang van de ontwikkeling van locatiegebaseerde diensten. De voetbalapplicatie past daarin en laat zien dat AND zelf initiatieven onderneemt op deze markt.´

AND richt zich op haar strategie om als weliswaar derde speler - maar enige onafhankelijke partij - op lange termijn waarde te creëren voor haar aandeelhouders middels het aanbieden van digitale kaarten voor location-based services (LBS). De onderneming zet dan ook in op de snelle ontwikkeling van haar hoogwaardige database, waardoor het zich nog sterker positioneert in de markt. De daarvoor noodzakelijke investeringen worden volledig uit eigen middelen gefinancierd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3008913). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.