Managed hosting door True

Linksys verbindt externe harddrives met netwerk

 

Linksys heeft dinsdag de eerste pallets met haar Network Storage Link op transport gezet naar de kleinzakelijke en consumentenmarkten.

Het nieuwe apparaat van Linksys verbindt externe USB harddrives met een router of switch, zodat gebruikers opslagcapaciteit kunnen delen over een draadloos of vast netwerk. De Linksys Network Storage Link, wordt aangesloten op een draadloze of vaste router of switch via haar 10/100 ethernetpoort en wordt vervolgens verbonden met een externe harddrive via de USB-poorten. Wanneer de harddrives eenmaal gekoppeld zijn aan de Network Storage Link en de router of switch, worden de gegevens op de harddrives toegankelijk voor alle gebruikers op het netwerk. USB-gebaseerde flash-drives en geheugensticks kunnen eveneens via de USB-poort met de Link verbonden worden voor het delen van de opslagcapaciteit via het netwerk.
De Link beschikt over disk utilities, inclusief applicaties voor het formatteren van nieuwe drives, het scannen voor fouten op de disk, het opslaan van data – zowel volledig, deels of gesynchroniseerd, en het alarmeren van gebruikers via e-mail wanneer de aangesloten drives bijna vol zijn of er een lees- of schrijffout plaatsvindt.
Linksys, een divisie van Cisco Systems, richt zich met de Network Storage Link op de SoHo- en consumentenmarkten, waar draadloze netwerken populair zijn. ‘[Eindgebruikers in deze markten] zijn altijd op zoek naar een manier om meer gigabytes aan opslagcapaciteit toe te voegen aan hun netwerken,’ aldus Steve Troyer, product marketing manager van Linksys, in een persverklaring. ‘Met de Link kunnen gebruikers snel opslagcapaciteit van een externe harddisk toevoegen en delen met alle netwerkgebruikers.’ Linksys is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Maxtor, leverancier van externe harddrives, waarbij de laatste tijdelijk een korting geeft op de Link wanneer deze gezamenlijk met haar OneTouch USB drive gekocht wordt. (Bron: CRN VS, CMP International)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/299271). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.