Managed hosting door True

Gsm-importheffing gaat niet door

 

De Europese Commissie ziet dan toch af van een controversieel plan voor een nieuwe importheffing op gsm's.

Het plan zoals het al sinds december 2008 op tafel lag, voorzag in een verhoogd invoertarief voor gsm's en smartphones. Vooral de high-end toestellen - denk aan gsm's met zowel een ingebouwde tv-ontvanger als gps - zouden daardoor belast worden als 'mult-functional devices' en bijgevolg fors duurder worden voor de fabrikant. Die prijsstijging dreigde rechtstreeks doorgerekend te worden aan de consument.

En dat uitgerekend in een tijd waarin gsm-fabrikanten het alsmaar moeilijker hebben om mobiletjes te slijten. Logisch dus dat er flink wat protest kwam, met voorop Nokia en Sony Ericsson. Samen zijn zij wereldwijd goed voor bijna één op de twee verkochte toestellen. Dat een grote meerderheid van de Europese lidstaten het voorstel uiteindelijk wegstemde, is een opluchting voor de fabrikanten. Een woordvoerder van Nokia toonde zich tegenover het persbureau Reuters "verheugd dat de aanslepende onzekerheid nu weggenomen is".

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2988051). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.